DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Grosjean gyorsabb lenne, mint Button?

Szokatlan összehasonlítás, amikor egy világbajnok és egy rutinos, de futamot egyelőre nem nyerő pilóta között vonnak párhuzamot. Magnussen mindkettejüknek volt csapattársa, így meg tudja ítélni. Valóban így lenne?

Kevin Magnussen jelenleg Romain Grosjean csapattársa a Haas-Ferrarinál, 2014-ben pedig Jenson Buttonnal alkotott egy pilótapárost a McLaren-Mercedesnél. A dán véleménye szerint Grosjean nagyon jó mérési alap számára a saját teljesítményét illetően, ugyanis, ha kijön a franciának a lépés, akár Jenson Buttonnál is gyorsabb.

Magnussen egyetlen ponttal előzi meg Grosjeant a világbajnoki összesítésben, ehhez nagyban hozzájárult legutóbb, Azerbajdzsánban szerzett hetedik helyezése. A dán igen nagyra tartja francia csapattársát. „Mindent tud, amire nekem szükségem van, mint csapattárs. A nyers tempója elképesztően jó, összehasonlíthatom magam vele és tanulhatok is tőle, megvan ehhez a kellő rutinja is” – dicsérte istállótársát a dán pilóta.

Grosjean nyers tempója gyorsabb, Button viszont jóval megbízhatóbban teljesített


„Számomra ő igazán jó csapattárs, ha valóban jó napja van, gyorsabb is, mint Jenson (Button), de Jenson viszont nagyon megbízható volt és kiegyensúlyozott. Mindig a csapattársad a legjobb összehasonlítási alap, hogy megmutasd magad és bizonyíts” – fogalmazott Kevin Magnussen.

„Sokkal jobb, ha olyan csapattársad van, aki már bizonyított korábban és megbecsültségnek örvend, mert megmutatja számodra a mércét” – zárta gondolatait a dán. Magnussen szerint egyébként a Haasnál sokkal jobb környezetben dolgozhat, mint korábban a McLarennél, vagy a Renault-nál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: