DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Wolff: A versenyben háborúznak a felek!

Szinte biztos, hogy a hétvégi Hamilton-Vettel párharc sokáig fog még témát szolgáltatni a sajtónak - a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff reméli, hogy a pilóták kapcsolata nem fog eldurvulni a közeljövőben.

Bár Lewis Hamilton nem volt hajlandó elfogadni a neki nyújtott békejobbot a bakui ütközés miatt Sebastian Vetteltől, valószínű, hogy a versenyzők mihamarabb rendezni fogják a dolgokat egymással – ha másért nem is, legalább csapataik nyomására. Toto Wolff feltűnően elnéző volt Sebastian Vettellel, amikor szóba került a két fél koccanása, a Forma-1 hivatalos oldalának adott interjúban pedig úgy nyilatkozott, hogy bár a pályán kemény csatát vár, reméli, hogy nem fog elfajulni a helyzet a pilóták között – akár tettlegességig, ahogyan azt Niki Lauda nemrég megjósolta.



„Lewis és Sebastian összesen hét vb-címen osztozik egymással – szóval ismerik a dörgést” – válaszolta az osztrák arra a kérdésre, hogy más-e ez a csatározás, mint ami a brit pilóta és Nico Rosberg között zajlott az elmúlt években. „Talán néhány órával később Sebastian felismerte, hogy megmozdulása nem volt túl sportszerű. Számomra ez már történelem, de egyértelmű, hogy egyre forróbbá válik a helyzet! A motorsport koronájáért küzdünk – ez nem roncsderbi.”

Wolffnak felhozták a felek közötti tiszteletet is: „Ők harcosok! A versenyben háborúzol, és semmit sem akarsz elmulasztani. Igen, a futam során ’ellenségnek’ számítanak, és néha nagyon érzelmes lehet, ha valaki tesz valamit veled. De ahogyan korábban is mondtam – az adatok bebizonyították, hogy Lewis nem féktesztelte őt. Noha előfordul, hogy az indulatok az égbe szöknek, de a verseny után képesnek kell lennünk arra, hogy leüljünk egy sörre egymással, mint más sportágakban.”

„Úgy vélem, nem sérült a tisztelet közöttük. Legalábbis remélem. A sportnak szüksége van a rivalizálásra, amit pedig láttunk, az hozzátartozik egy nagyszerű bajnoksághoz. Azok, akik a bajnokságért harcolnak, nem lehetnek barátok, ez biztos, de tisztelniük kell a másikat. Talán ez csökkent egy kicsit” – tette hozzá az osztrák.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: