DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton akarta bajba sodorni Vettelt

Megosztja a közvéleményt az azeri Hamilton-Vettel eset, ám ilyen nyíltan csak most hallunk először valakit Vettel védelmére kelni. Szerinte Hamilton szándékosan lassított.

Bernie Ecclestone nincs elájulva attól, hogy kizárólag Vettelt kritizálják az Azerbajdzsáni Nagydíjon történtek miatt, az F1 korábbi teljhatalmú ura szerint Lewis Hamilton is vastagon benne van, hogy ennyire elfajultak a dolgok. A 86 éves Bernie megvédte a német pilótát.

A korábbi főnök úgy érzi, Hamilton lassításai szándékosak voltak, hogy Sebastian Vettel emiatt bajba kerüljön. „Ami a Hamilton – Vettel incidenst illeti, szerintem a versenyzés során történnek ilyen dolgok. Szerintem Hamilton próbálta Vettelt bajba sodorni azzal, hogy fékezgetett előtte és ezzel előidézte a balesetet” – utalt a bakui versenyen történt koccanásra az egyik biztonsági autós fázis végén.

A kormányráhúzást kihagyta a történetből Bernie is


„Vettel reakciója normális volt, hogy Hamilton tudtára adta, tudja, miben mesterkedik riválisa” – tette hozzá Ecclestone. A korábbi Formula-1-es vezér álláspontja Hamilton viselkedéséről érdekes, de azt még a német szakértők nagy része is elismeri, hogy Vettel kormányráhúzása óriási hiba volt, onnantól senkit nem érdekelt, mit tett, vagy nem tett előtte Hamilton. Vettel és Ecclestone azonban mintha elsiklana a feltartás utáni tény mellett. Igaz, mindenkinek van egy álláspontja, Ecclestone-nak is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: