DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Force India: Ez elfogadhatatlan!

A Force India-vezér Otmar Szafnauer szerint ilyen nem fordulhat elő, ami Azerbajdzsánban, ez a lehető legrosszabb, ami történhetett - el fognak beszélgetni Perezzel és Oconnal az ütközésről.

Kanada után Bakuban eljött a második felvonás a Force Indiák belháborújában: amíg Montrealban egyértelműen Sergio Perez volt a hibás, addig most Esteban Ocon tette tönkre a mexikói és ezzel a csapat versenyét is. A két pilóta már elmondta véleményét a dologról, most Otmar Szafnauer is megszólalt.

"A csapattársadnak nekimenni a legrosszabb dolog, főleg azért, mert ezzel olyan lehetőséget adsz a többi csapatnak, amely nem lenne meg számukra. Trükkös a helyzet, mert ez egy utcai pálya és bárhol máshol Checo lejjebb mehetett volna, amivel elkerülhették volna az ütközést, de egy fal mellett erre nem volt esély" - értékelt a csapat vezetője.

jm1725ju544_resize



"Egyértelműen újra fogjuk nézni az esetet profi szemlélettel, beszélünk a versenyzőkkel és elmondjuk nekik, hogy ez elfogadhatatlan. Nem mehetnek neki egymásnak. Az is elég rossz, ha más valakivel ütközöl, mert tönkreteszed a futamod, de így a csapattársadat is kiütöd. Megértik, intelligens srácok."

Azt is elárulta, hogy kit tart hibásnak az esetnél. "50-50-es helyzet, talán 55-45, megnéztem már, de meg kell még többször. Checo nem rajtolt úgy, ahogy kellett volna, Esteban jobb volt nála, de nam hagyott neki elég helyet."

A futamnak volt olyan pontja, amikor úgy tűnt, hogy a csapat akár egy kettős győzelmet is eldobhatott ezzel az incidenssel. "Nem hiszem, volt, amikor ezt gondoltam, de most már nem. Sebastian az újraindításnál szedett össze büntetést és Danielt is megvertük volna, de mi okoztuk a piros zászlót, anélkül nem jött volna elő Hamilton hibája. Szóval második-harmadikak lehettünk volna."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: