DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Vettel: Nem akkora a különbség, mint látszik

A Mercedes kibérelte az első sort Bakuban, ráadásul a Ferrarik több, mint egy másodpercet kaptak a pole-pozíciós Hamiltontól. Vettel úgy érzi, a futamon nem marad ekkora differencia közöttük.

A világbajnoki éllovas elmondta: az időmérőn ez volt a maximum, amit elérhetett. A vasárnapi futamról másképp gondolkodik a négyszeres világbajnok. Szerinte csapatának esélye lehet a Mercedesek ellen.

Vettel nem várta, hogy ennyire gyors lesz az időmérőn címvédő alakulat: „Azt hiszem, mindenki meglepődött, hogy mennyit javult a Mercedes az időmérőn. Bár óvatosnak kellene lennünk, és nem sok mindent levonni a dologból. Ha ennyire jól érzi magát az ember egy ilyenhez hasonló pályán, könnyen faraghat a hátrányából.”

„Magabiztosak vagyunk, hogy még fogunk egy kicsivel többet találni az autóban, tehát én nem aggódnék túlságosan. Nyilván nem ez a legideálisabb a pozíció, ahol végeztünk, de a holnapi verseny hosszú lesz, és a tempónak is jónak kell lennie” - folytatta pozitívan a német.

 vettel-baku-idomero-2017



A ferraris figyelmét a differencia nagyságára is felhívták a riporterek: „Ma ekkora volt a különbség, de holnap nem hinném, hogy így lesz.”

Sőt, Vettel azt sem zárná ki, hogy elkaphatnák Hamiltonékat: „A negyedik pozícióból rajtolunk, ha javítunk egy pozíciót, az már a dobogót jelenti. Úgy vélem, a Mercedes holnap is gyors lesz, de nincs kétségem afelől, hogy ne kaphatnánk el őket.”

„Pénteken a hosszú etapjaink nagyon jók voltak. De ez nem segít sokat, ha egy kicsit hátrébbról rajtol az ember” - zárta monológját a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: