DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 22. szerda
F1

Még tovább fejlődik a Force India, nagy lehetőségek az autóban

A Force India az elmúlt évi remeklés után 2017-et is kiválóan kezdte, nem kényelmesednek el azonban, hanem tovább folytatják hadjáratukat, hogy egyre feljebb jussanak. A versenyautóban óriási potenciál van.

Az indiai istálló azért sem áll le a folyamatos fejlesztéssel év végéig, mivel nem lesz jelentős szabályváltozás az idei év végén, így a jelenlegi versenyautó fejlesztése kifizetődő a jövő évi innovációk tekintetében is. Kényelmes előnyt épített fel a Force India a közvetlen riválisokkal szemben, ezek legerősebb csapatai a Toro Rosso és a Williams.

„Igen, nagyon kellemes előnyünk van a riválisokkal szemben, de mivel egyébként nagyon szoros a küzdelem és tempóban rettenetesen kicsi a különbség köztünk, így nem ülhetünk a babérjainkon. Terveink szerint továbbra sem állunk le a folyamatos és kemény fejlesztéssel, egész évben így teszünk” – nyilatkozta Vijay Mallya, a Force India csapatfőnöke.

A Force India valóban még ennél is nagyobbat ugorhat előre?


„Nemigen van választási lehetőségünk, tavaly óta tudtuk, hogy a 2017-es autók radikális tervezési változtatásai miatt non-stop fejlesztenünk kell a versenyautót. Sőt, a télen is megfeszített tempóban fogunk fejleszteni, mert a jövő évben ez meghozza majd gyümölcsét. Tavaly sem állhattunk le. Nagycsapatként nyilván megteheted, hogy párhuzamos fejlesztési programokat futtatsz, ez nálunk nem áll fenn” – tekintett kicsit előre a csapatfőnök.

„Az előző év felénél abba kellett hagynunk a 2016-os autó fejlesztését, hogy az ideire koncentrálhassunk, de így is bejöttünk negyediknek, mert az autó elég erős volt már addigra is. Még mindig nincs ott az idei versenygép, ahol lehetne, de rajta vagyunk az ügyön, gyors tempóban folytatjuk a fejlesztést. Ha megtaláljuk a kisebb hibáink okát, akkor még sokkal versenyképesebbek leszünk, nagyon jó érzéseim vannak a szezon hátralevő részével kapcsolatban” – zárta nagyon optimistán nyilatkozatát Mallya.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: