DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Kubica még többször tesztelhet a jövőben

A lengyel expilóta körül nem csendesedik a felhajtás, amelyre most a Renault is rájátszott azzal, hogy azt mondták, Kubica hamarosan akár ismét F1-es autóba ülhet náluk.

Azok után, hogy nemrég tisztázta, mit szeretne a jövőben, egyértelművé vált, hogy Robert Kubica egészségi állapotától függően vissza akar térni a Forma-1-be. A lengyel 115 kört tett meg nemrég Valenciában, különösebb problémától mentesen, és állítása szerint korlátozások nélkül képes vezetni az F1-es autót. „Azért tesztelt, mert szeretett volna” – mondta a Renault ügyvezetője, Cyril Abiteboul a Canal Plus-nek.



„Az enstone-i család nagyon lojális: Alan Permane, Bob Bell, Nick Chester és mindenki meg akarta neki adni ezt a lehetőséget. Ez akkor jött el, amikor Szergej Szirotkinnal teszteltünk Valenciában” – mondta a francia, aki azonban nem szeretne beszállni a Kubica visszatérése körüli felhajtásba. „Egyelőre nincsenek terveink, és nem is szeretnénk olyan helyzetbe kerülni, ahol nyomás lenne rajtunk. Robert jelenleg a képességeit és határait szeretné felmérni, és miután ez megtörtént, dönteni fog karrierje folytatását illetően.”

A Renault mérnöke, Alan Permane úgy vélekedett, hogy szerették volna megtartani a teszt privát jellegét. „Robertnek nagyon sok rajongója van, akik csalódottak amiatt, hogy nincs a Forma-1-ben, nem akartunk ezzel is nagyobb nyomást helyezni rá, de úgy tűnt, remekül kezelte a helyzetet. Csak azt akartam, hogy élvezze. Persze ami a tökéletességet illeti, nincs határ, de Robert nagyszerűen felkészült fizikailag. Néhány kapcsolót a másik oldalra kellett helyeznünk (a kormányon), hogy használni tudja őket, de semmilyen nehézsége nem adódott.”

De vajon mit hoz a jövő Kubica számára? „Még túl korai erről beszélni, de kapcsolatban vagyunk Roberttel. Egyelőre nincsenek terveink további teszteket illetően, de minden lehetséges a jövőben” – tette hozzá Permane.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: