DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 19. szombat
F1

Vettel munkája miatt ilyen jó a Ferrari?

A négyszeres F1-es világbajnok mindig is nagyon keményen dolgozott, talán ez lehet az idei Ferrari titka - véli a Mercedes motorsport-igazgatója, Toto Wolff.

Toto Wolff azért adott némi táptalajt azon találgatásoknak és összeesküvés-elméleteknek, amelyek arról szólnak, hogy a Ferrari és a Pirelli tavalyi közelebbi együttműködése miatt kezeli ilyen jól az idei abroncsokat a Scuderia és ezért szenved ennyire a Mercedes. Az olaszok szerint ennek persze más az oka: Vettel keményebben dolgozott a probléma megoldásán.

vettel-kína



"Minden pilótának megvan a maga módja, ahogy felkészül. Van, aki tökéletes akar lenni és aprólékos, pedáns munkát végez, miközben van, aki inkább az ösztöneire hagyatkozik. Sebastian mindig is keményen dolgozott, szóval lehet, hogy előbb megértette, hogyan lehet a legtöbbet kihozni az abroncsokból, hogyan lehet ideális állapotba hozni őket. Fel kell zárkóznunk" - mondta erről a Mercedes motorsport-igazgatója, mintegy igazat adva az ellenfélnek.

Ebből természetesen sokan azt olvassák ki, hogy Lewis Hamiltonra utal, amikor az ösztönből dolgozó pilótafajtát emlegeti és hogy szerinte a brit nem dolgozott olyan keményen, mint ahogy Vettel. Ezt azonban Wolff elutasította.

"Nem Lewis a probléma, egyáltalán nem vesztett a motivációjából. Úgy látom, hogy még jobban akarja a sikert, mint tavaly. És ezzel nem csak ő van így, az egész csapatnak nincs semmilyen gondja a motivációval."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: