DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Renault elmondta, mit terveznek Kubicával

A gárda egykori pilótája nagyon meggyőzte a helyszínen tartózkodókat - több mint hat év telt el azóta, hogy utoljára F1-es autót vezetett, ehhez képest nagyon gyorsan fel tudott pörögni.

Robert Kubica 115 kört teljesített a Lotus 2012-es autója, az E20-as volánja mögött, és elmondása szerint óriási élmény volt, igaz, vegyes érzései vannak, hiszen felismerte, mennyi mindent vesztett 2011-es balesetéről. A Renault sportigazgatója, Alan Permane úgy véli, a lengyel karaktere megváltozott azóta, hogy utoljára a csapattal volt, bár visszajelzései „visszapörgették az idő kerekét.”

„Nagyszerű volt látni, hogy Robert Kubica visszatért egy F1-es autó volánja mögé, sima napon vagyunk túl” – mondta a szakember. „Egy egész nagydíjhétvégét sűrítettünk bele egy napba, ami érdekes volt számára. Robert kicsit megváltozott, sokkal érettebb lett, és nem volt olyan törtető, amikor a beállítások részleteit kérdeztük tőle. A megjegyzései és visszajelzései mindannyiunk számára visszapörgették az időt. Hat év után trükkös visszaülni egy Forma-1-es autóba, de nagyszerű teljesítményt mutatott.”

Permane tisztázta, hogy mik a csapat tervei Kubicával a későbbiekben. „Ez egyszeri alkalom volt számára. Sajnos a Renault-val töltött ideje váratlanul véget ért, noha ígéretes jövő állt előttünk. A csapat Szergej Szirotkinnal tesztelt Valenciában, ami tökéletes alkalmat szolgáltatott Robert számára, hogy egy napot eltöltsön az autóban, és ezzel is hozzájárultunk a felépüléséhez” – tette hozzá a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: