DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 28. vasárnap
F1

Kubica egy éve készült a tesztjére

A lengyel versenyző több mint hat év után ült ismét F1-es autóba kedden, Valenciában, ahol a Lotus 2012-es autóját. az E20-ast vezette 115 körön keresztül - elmondása szerint vegyes érzései vannak a teszt után.

Mindössze hétfőn derült ki, hogy Robert Kubica kedden ismét pályára hajt egy Forma-1-es autóval, méghozzá a Lotus E20-as volánja mögött. A teszt célja elsődlegesen az volt, hogy Renault felmérje, milyen terhelést bír ki a versenyző jobb karja, mely súlyosan megsérült egy 2011-es, olaszországi ralibalesetben, és amelynek következtében a pilóta kénytelen volt feladni álmait a száguldó cirkusz csúcsa felé vezető úton.

Nos, a gyakorlás jobban sikerült a vártnál, hiszen az egyszeres futamgyőztes 115 kört tett meg Valenciában, több mint hat évvel azt követően, hogy utoljára F1-es autót vezetett. A 32 éves versenyző nagyon érzelmes pillanatként élte meg, amikor a pályára hajthatott kedden: „Nagyon fontos napon vagyok túl érzelmi szempontból” – mondta a teszt után Kubica. „Rég nem jártam a paddockban, és nagyon sok nehéz pillanaton mentem keresztül, de keményen dolgoztam – négy éve ez lehetetlen lett volna.”

„Vegyes érzéseim vannak, hiszen egyrészt büszke vagyok arra, amit elértem, másrészt viszont rádöbbentem, mennyi mindent veszítettem. Nem tudom, hogy a jövő mit tartogat számomra, azt viszont igen, hogy egy éve készültem erre, és nehéz körülmények között is kiegyensúlyozott tempót autóztam. Hat év után nem könnyű, de tudtam, hogy képes vagyok rá, és hogy elégedett leszek majd. Nagyon hálás vagyok a lehetőségért, a Renault volt az első csapat, ahol először tesztelhettem 2005-ben” – tette hozzá a lengyel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: