DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 16. csütörtök
F1

Nemcsak az autó lesz jó a Force Indiánál

A hihetetlenül hosszú pontszerző széria Monacóban megszakadt a Force Indiánál, Perez és Ocon is hibázott. Kanadában azonban újra magabiztosan versenyezhetnek, meg is van rá minden okuk.

„Természetesen nagyon csalódott voltam, hogy üres kézzel távoztunk Monacóból, annak ellenére, hogy erősek voltunk és a versenyautó jó tempót mutatott. Sajnos néha a szerencse elpártol tőlünk, akkor pedig nincs mit tenni. Kanadába optimistán érkezünk, mivel az autó kiválóan működik, az elmúlt versenyeken folyamatosan fejlődtünk. Tudjuk, hogy minden futamon pontokért harcolhatunk, Montrealban meg kell találni a jó ritmust és az év eleji remek startunkra is építhetünk” – nyilatkozta a csapatfőnök, Vijay Mallya.

Monaco nem sikerült, de az autó jó sebességgel jelentkezett


„Monaco után is büszke voltam a csapatomra és arra is, ahogy Monacóban versenyeztünk. Mindent beleadtunk, de nem a mi napunk volt. Frusztráló, mert egyébként az autó egész hétvégén remek volt, nem éltünk a lehetőséggel, megszakadt a nagy pontszerző sorozatunk. Montrealba is magabiztosan érkezem, több jó versenyt futottam már itt és szeretem a pálya nyújtotta kihívásokat. Ügyelni kell a falakra a pálya mellett, precízen kell vezetni. Ennek a sportnak több ilyen pálya kellene, mint Montreal, ami megbünteti a hibákat. Ezek az aszfaltcsíkok nagyon izgalmasak a pilóták és a rajongók számára is” – dicsérte csapatát Sergio Perez.

„Montreal is új pálya számomra, a pénteki napot a tanulásra szánom. A szimulátorból és videojátékokból ismerem valamennyire Montrealt, a pálya karakterisztikája nagyon tetszik, de még sosem vezettem itt. A várost nagyon megmozdítja a verseny, a rajongók imádják a Formula-1-et, a szombat éjjel különösen nagy buli. A monacói kisiklás után újra a pontszerzők táborába szeretnék visszakerülni. Az autó minden egyes versenyen folyamatosan javul, büszke vagyok a csapatra és arra, ahogy együtt dolgozunk” – tekintett előre pozitívan Esteban Ocon is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: