DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

„Hamilton nem nehéz eset, a Mercedes inkább”

Miért szenved időnként a Mercedes, miért nem zavarja ez a probléma Bottast, miért jönne Vettel el a Ferraritól és vajon Hamilton motivációja elveszett?

Toto Wolff szűk egy héttel a Kanadai Nagydíj előtt részben még mindig keresi csapatával a monacói probléma gyökerét. „Hogy egyszeri melléfogás volt-e Monaco, vagy krízisben az istálló? Monaco mindenben különbözik a többi pályától, lassú, nagy szintkülönbség, városi pálya” – kezdte elemzését a csapatfőnök.

„Az előző szezonban 19 versenyt megnyertünk, de ekkora dominanciánk ellenére is Monacóban szenvedtünk, itt nem mi voltunk a vezérek, csak a Red Bull bokszkiállásának hibáján múlott, hogy nem Ricciardo nyert. Az autónkat eleve nehéz beállítani, az meg még kritikusabb, hogy a beállítás a gumikezelést se rontsa el. Az abroncsokat nehezen fogjuk munkára, de tudjuk, hol vannak hiányosságaink” – folytatta a monacói szereplés magyarázatát Wolff.

Hamilton beállításai nagyon nem sikerültek Monacóban


„Vettelnek mindenképpen előnyt jelent, hogy az idei gumik tesztelésénél remek munkát végzett, a mi feladatunk most, hogy ebben a Ferrarit utolérjük. Kanada megint egy igen speciális pálya. Hogy őszinte legyek, kicsit szkeptikus vagyok, nem biztos, hogy megoldjuk a gondokat, bármi megtörténhet. Azt gondolom azonban, hogy tanultunk a hibáinkból. Hogy Vettel 2018-ra a Mercedeshez érkezne? Jelenleg a legjobb autóban ül és a legjobb esélyekkel rendelkezik az idei világbajnoki címre. Miért kellene bármin is változtatnia?” – tette hozzá Toto Wolff.

„Bottas már szerzett első rajtkockát és futamgyőzelmet is, Monacóban is kihozta a maximumot az autóból, a beállításai jóval jobban sikerültek. Nagyon elégedettek vagyunk vele. Hogy Hamilton demotivált lenne? Pont ellenkezőleg! Lewis nem problémás, abszolút pozitív maradt és többet akar, mint amit legutóbb elért. A csapaton belül sem okoz semmiféle gondot ez a szemlélet” – zárta gondolatait a csapatfőnök, aki még egy személyes kérdésre válaszolva elmondta, hogy szerencsére nyolchetes gyermeke, Jack nagyon sokat alszik, pont, mint az édesapja. Felesége, Susie és a kisfiú ott voltak Monacóban és várhatóan az Osztrák Nagydíjon is jelen lesznek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: