DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kritikus állapotban a volt Ferrari-vezér

A Ferrari Formula-1-es istállójának volt csapatfőnöke, Cesare Fiorio rendkívül súlyos balesetet szenvedett Olaszországban és életveszélyes állapotban került kórházba.

Az olasz La Gazzetta dello Sport lap adta hírül, hogy a 78 éves szakember biciklizés közben a dél-olaszországi Brindisi mellett leesett kerékpárjáról és eszméletlen állapotban találtak rá. Jelenleg kórházban fekszik, a hírek szerint súlyos fej és karsérülésekkel.

Cesare Fiorio Nigel Mansellel beszélget 28 évvel ezelőtt


A baleset akkor történt, amikor Fiorio a szokásos napi 30 kilométeres kerékpározását teljesítette. Az olasz rendőrség egyelőre még csak találgatja, mi lehetett az ok, egyedül szenvedett balesetet, elütötte egy autó, netán rosszullét miatt történt az esés.

Az olasz motorsport karizmatikus figurája egy rövid ideig a ’80-as évek végén és a ’90-es évek elején a Ferrari csapatfőnöke is volt, együtt dolgozott többek között Gerhard Bergerrel, Nigel Mansellel, vagy éppen Alain Prosttal. Visszavonulása után sem szakadt el teljesen az F1-től, rendszeresen találkozhatunk nevével, többek között ő kezdte egyengetni Antonio Giovinazzi pályafutását is.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: