DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Mitől fél Ricciardo Spanyolországban?

Az új szabályok magukkal vonzották a teljesen új versenyautó-kinézeteket. A gumik úgyszintén teljesen átalakultak, szélesebbek lettek és máshogy viselkednek a keverékek. Ebből adódik Daniel Ricciardo félelme is.

A Red Bull ausztrál pilótája attól tart, hogy a Pirelli kemény keverékű abroncsai gyakorlatilag senkinek sem lesznek jók. Az olasz gumiszállító választja ki mindig előre, hogy az egyes nagydíjakon melyik keverékű abroncsok használhatók, egy nagydíjhétvégén maximum három különböző.

Barcelonára a Pirelli egyik választása a kemény keverékre esett és ettől tart Ricciardo, hogy egyszerűen nem tudják majd őket munkára fogni normális hőmérsékleten. A pilótáknak eddig is gondot okozott a tavalyinál jóval tartósabbra sikeredett gumik felmelegítése, annyira, hogy legutóbb Oroszországban egy teljes versenytávot végigbírt volna az ultralágy keverék.

Ricciardo szerint a kemény keverék nem fog működni


„Most Barcelonában megyünk majd először a kemény keverékkel idén. Nem hiszem, hogy ez akárkinek is jó lesz. A gumik már így is elég kemények, úgyhogy a még keményebb keverék egyszerűen túlságosan is kemény lesz. Remélhetőleg Barcelonában nagyon meleg lesz, csak ez jelent esélyt arra, hogy megfelelő tartományba kerüljenek a kemény keverékű gumik. Ha viszont hideg lesz, akkor ez mindenki számára szenvedéssé válik majd” – nyilatkozta Daniel Ricciardo.

A Pirelli a lágy, a közepes és a kemény keveréket szállítja Spanyolországba. Ez annyit jelent, hogy ha nem lesz esőverseny, akkor minden pilótának vagy a közepes, vagy a kemény keveréket legalább egyszer használnia kell a versenyen. Ricciardo csapattársa, Verstappen egyébként azt reméli, hogy az átdolgozott Red Bull-lal jóval közelebb kerülnek majd az élmezőnyhöz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: