DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 29. hétfő
F1

Mégis a Mercedesé lesz a szocsi győzelem?

A pénteki után a szombati napot is a Ferrari nyerte Szocsiban, a Mercedesnél mégis tudnak valamit, ami az ő javukra billenti majd a mérleg nyelvét a vasárnapi futamon?

Toto Wolff, a Mercedes istálló csapatfőnöke elsőre még sajnálkozott azon, hogy Valtteri Bottas néhány századdal lemaradt a pole pozícióról, sőt még az első sorról is (Lewis Hamilton jelentősebb hátránnyal lett negyedik). Most azonban újfent optimistán áll az Orosz Nagydíjhoz és bízik Bottas első győzelmében.

A csapatfőnök szerint van ok az örömre is az Ezüst Nyilaknál az elpackázott első sor ellenére is, mivel Valtteri Bottas versenytempója a Ferrariéval vetekedett a szabadedzések során, a futamon le is győzheti a Scuderiát. Mondta ezt annak ellenére, hogy a 2015-ös szingapúri verseny óta először fordul elő, hogy nincs Mercedes az első rajtsorban.

Bottas elsőként haladhat át a célvonalon Wolff szerint


Wolff optimizmusát az is növeli, hogy szerinte Bottas kisebb hibáján múlott az első kocka, ráadásul a versenytempóban úgy tűnt, azonos sebességre képes a Ferrarikkal. „Nagyon örömteli, ahogy a srácok péntekről szombatra megoldották a problémák nagy részét, mivel első nap még rettentően le voltunk maradva. Ha Valtteri mindhárom szektort tökéletesen rakta volna össze, a pole-ban lenne – de a sportban a feltételes mód nem igazán jelent sokat” – nyilatkozta a csapatfőnök.

„Rá kell jönnünk, hogy Lewis autóján miért nem stimmelt az egyensúly. De boldog vagyok az előző naphoz képest látott előrelépéstől. Ez nem volt elég az első kockához, de magabiztosságot ad a versennyel kapcsolatban, igaz, nagyon nehéz lesz. Valtteri hosszú etapjai kiemelkedően jók voltak, néhány kör után a gumik elkezdtek a megfelelő tartományban működni, onnantól a tempója a Ferrarival vetekedett. Emiatt igenis optimisták lehetünk. Igaz, láttuk az elmúlt versenyeken, hogy riválisunk versenytempója nagyon erős, úgy gondolom, mindent megteszünk, ami tőlünk telik, hogy megnyerjük a futamot, de nagyon nehéz lesz” – zárta gondolatait az Orosz Nagydíj előtt Toto Wolff, aki tehát bízik abban, hogy Bottas megszerzi első győzelmét.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: