DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 19. vasárnap
F1

A Ferrari cáfolja, hogy autójuk nem fekszik Raikkönennek

Sebastian Vettel eddig egyértelműen jobb teljesítményt nyújtott az SF70H volánja mögött, a Ferrari azonban nem tudja, hogy csapattársának miért nem megy idén.

Sebastian Vettel két győzelmet és egy második helyet, Kimi Raikkönen pedig két negyedik és egy ötödik pozíciót gyűjtött eddig 2017-ben. Sokak szerint a finn év végén csomagolhat, ha nem szedi össze magát, hiszen idén lejár a szerződése a Ferrarinál, honfitársa, az egykori F1-es pilóta JJ Lehto azonban úgy véli, a Jégember nem veszítette el a sebességét.



Egy másik finn, Mika Salo hazája C-More nevű csatornájának adott interjúban rávilágított, hogy mi állhat Raikkönen gyengébb teljesítménye mögött. „Beszéltem a Ferrari egyik mérnökével, Jock Clearrel, aki azt mondta, Kimi olyan autót akar magának, amely már az első kormánymozdulatra érzékenyen reagál. Tavaly pontosan ez történt, és több alkalommal is sikerült legyőznie Vettelt.”

A Ferrari műszaki részlegét vezető Mattia Binotto azonban nem így látja. „Én nem így mondanám. Az autó aerodinamikai szempontból és erőforrás terén is jó, ráadásul mindkét pilótánk vilábajnok. Biztos vagyok benne, hogy Kimi hamarosan remek eredményekre lesz képes.” Hasonlóképp látja csapattársa helyzetét a pontverseny éllovasa, Sebastian Vettel is. „Nem tudom, a teszteken mindig hasonlóan teljesítünk. Nincs válaszom arra, hogy mi okozhat neki problémát” – tette hozzá a német, akinek sikeri nem igazán motiválják a finn pilótát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: