DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Raikkönen nem vesztette el sebességét

Az egyik nagy kérdése a 2017-es Formula-1-es szezonnak, hogy Kimi Raikkönen fel tud-e nőni Sebastian Vettel sebességéhez, vagy állandósul gyenge formája. Ez a paddockban is vita tárgya, de vannak, akik megvédik a finnt.

A korábbi F1-es versenyző, JJ Lehto (eredeti nevén Jyrki Jarvilehto) egyértelműen azt várja, hogy honfitársa, Kimi Raikkönen hamarosan visszanyeri formáját és a 2017-es világbajnokságban újra komoly tényezővé válik.

Lehto nagy tehetségként kezdte, de csak egyetlen dobogó jött össze neki


Ferraris csapattársa, Sebastian Vettel ugyanis egy első, egy második, majd újra egy első helyet szerzett az eddigi három futamon, míg a finn pilótának eddig csak két negyedik és egy ötödik hely sikeredett. Vettel 68 eddig megszerzett pontjával pontosan Raikkönen egységeinek kétszeresét birtokolja.

Kína után a Ferrari elnöke, Sergio Marchionne hangot is adott nemtetszésének, magyarázatot követelve a finn gyenge teljesítményére. Honfitársa, JJ Lehto, aki korábban versenyzett az Onyx, a Dallara, a Sauber és a Benetton istállónak is, teljesen biztos benne, hogy Raikkönen visszanyeri formáját és visszatér a közvetlen élmezőnybe.

„Nem hallottam, pontosan milyen problémái voltak, de nem kezdődött túl könnyen a szezonja. De a csapat jó munkát végez és tudom, hogy Kiminek jobban is fog menni. Ha gondjaid adódnak, az könnyen válhat sokkal nagyobbá igen gyorsan, de ha rájössz a hiba eredetére, újra jó munkát végezhetsz” – kezdte okfejtését Lehto.

Remélhetőleg Kimi Raikkönen hamarosan megtalálja tavalyi formáját

„Kimi egyértelműen nem veszítette el a sebességét. Tavaly igazán jól vezetett, olyan meg nincs, hogy egyetlen téli időszak alatt hirtelen eltűnik a tudás” – védte meg honfitársát a korábbi Ferrari-tesztpilóta. Raikkönen tavaly sem kezdett könnyen, Melbourne-ben nem ért célba, ám utána Bahreinben, Oroszországban és Spanyolországban is dobogóra állhatott. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: