DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. július 27. szombat
F1

Ők tesztelnek a héten Bahreinben

Az F1-es mezőny a hétvégi nagydíj után is a sivatagi helyszínen maradt a szezon első évközi, kétnapos tesztjére, amelyen számos érdekességet találhatunk a csapatok pilótafelállásait böngészve.

Kedden és szerdán kerül sor a 2017-es év első szezonközi tesztjére Bahreinben (nyáron a Hungaroringen is ugyanilyen eseményt rendeznek majd), s miután a szabályok kimondják, hogy a szezon során a tesztnapok legalább felén egy fiatal pilótát kell szerepeltetniük az istállóknak, akik még nem rendelkeznek kellő Formula-1-es tapasztalattal, számos ifjú versenyző nevét láthatjuk a csapatok nemrég közzétett felállásában. Csak a Mercedes, a Haas és a Sauber jelent kivételt ez alól: náluk a hivatalos versenyzők kaptak egy-egy napot.

f1-bahrein-gp-gallery (20)



A többieknél azonban számos érdekességet láthatunk. A Ferrarinál például az az Antonio Giovinazzi vezet majd kedden, aki az előző két futamon Pascal Wehrleint helyettesítette a Saubernél. A Red Bull Daniel Ricciardo mellett annak a Pierre Gasly-nak ad lehetőséget, akit Japánba „száműztek” az idei évre, míg a fiókcsapatnál, a Toro Rossónál egy abszolút újoncot is köszönhetünk, hiszen a Formula-2-ben vitézkedő Sean Gelael életében először vezethet majd F1-es autót.

Érdekes a Williams felállása is, hiszen Gary Paffett sok mindennek nevezhető, csak épp fiatalnak nem, mivel azonban nem vett még részt Formula-1-es nagydíjon, megfelel a szabályok előírásának. Rajtuk kívül Alfonso Celis Jr. (Force India), Szergej Szirotkin (Renault) és Oliver Turvey (McLaren) kap még lehetőséget a nem állandó pilóták mellett – akik közül egyébként például a ferraris Kimi Raikkönen vagy a mclarenes Fernando Alonso sem vesz részt a teszten –, de a versenyzők mellett az is érdekes lesz, melyik csapat és motorgyártó mivel rukkol elő: a Renault-ról és a Hondáról például már most tudni, hogy komoly fejlesztésekkel készültek a kétnapos gyakorlásra.

A csapatok bahreini tesztfelállása:

  Kedd Szerda
Mercedes Hamilton Bottas
Ferrari Giovinazzi Vettel
Red Bull Ricciardo Gasly
Force India Ocon/Perez Celis
Williams Stroll/Massa Paffett
Toro Rosso Gelael Sainz/Kvjat
Haas Grosjean Magnussen
Renault Hülkenberg Szirotkin
Sauber Ericsson Wehrlein
McLaren Turvey Vandoorne
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: