DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Alonso csak szimulálta a motorproblémát?

Egyes sajtóértesülések szerint valójában a spanyolnak nem is voltak gondjai az erőforrással az F1-es Bahreini Nagydíj végén – de akkor vajon miért állt ki a bokszba néhány körrel a leintés előtt?

Fernando Alonso számára a 2017-es Formula-1-es szezon harmadik versenyhétvégéje sem alakult túl fényesen: a három nap során többször is meghibásodott alatta az autó, a futamon pedig folyamatosan a motorerő hiányára panaszkodott, mígnem néhány körrel a leintés előtt ismét problémákat érzett az erőforrással, így feladta a versenyt. Egyes vélemények szerint ez utóbbi azonban nem is valós probléma volt – legalábbis a Sky Sports riportere erről számolt be.

alonso-mclaren-bahrein-2017-dppi



Ted Kravitz minden időmérő és futam után összegzi az eseményeket, s a Bahreini Nagydíj utáni videójában érdekes dolgokat mondott a McLaren-Honda versenyzőjével kapcsolatban. Állítása szerint ugyanis Alonso azt mondta a spanyol kollégáinak, hogy valójában nem is volt gondja a motorral, egyszerűen csak kiállt a bokszba.

A kétszeres világbajnok ugyanis állítólag úgy döntött, hogy bár a futamon mindent belead, száz százalékig kinyomja az autója szemét, ám amennyiben az utolsó körökben nem áll pontszerző helyen, mindenképp kiáll a versenyből.

Márpedig Alonso Ausztráliával és Sanghajjal ellentétben ezúttal valóban a top10-en kívül autózott, amikor jelentkeztek nála az állítólagos motorgondok – a wokingiak kommünikéje szerint a spanyol „valami problémát érzett az erőforrással kapcsolatban”, de elképzelhető, hogy ez már egyfajta „sztrájk” a Honda évek óta tartó szenvedése miatt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: