DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Alonso türelme a végét járja: újabb motorgond

Fernando Alonso idei éve a frusztrációról szól eddig. A Bahreini Nagydíjon úgy tűnik, végképp elfogyott a spanyol türelme a Hondával szemben, végül motorhiba miatt ki is állt a versenyből. A kétszeres világbajnok szerint ennél rosszabb motorja sosem volt még.

Alonso eddig sem arról volt híres, hogy nyugodtan megül egy sarokban és beletörődik a (jelenleg rossz) sorsába, ami a versenyautóját illeti. A spanyolok kétszeres világbajnoka kihozta autójából a maximumot most is, bár az előző két futamhoz képest itt esélye sem volt a pontszerzésre.

Gyakori kép a hétvégéről, egy lerobbant McLaren-Honda


Már a versenyen többször hangosan panaszkodott a rádión át, hogy 300 méterről is utolérik és megelőzik őt a hosszú egyenes végén. Konkrétan elhangzott Alonsotól, hogy soha ilyen rossz motor nem volt még a versenyautójában. A futam vége előtt néhány körrel végül végképp meg is adta magát az előtte sem túl acélos Honda-erőforrás, így Alonso sem látta meg a kockás zászlót. Csapattársa, Stoffel Vandoorne pedig el sem tudott indulni, szintén a Honda-motor hibája miatt.

Szombaton felröppent a hír, miszerint Alonso és menedzsere a Renault-nál járt vendégségben, sokan azonnal egy jövő évi szerződésről vizionálnak. Ha még számos ilyen versenyt kénytelen végigszenvedni a kétszeres világbajnok, akkor szinte biztosan nem marad a McLarennél jövőre. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: