DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Hamilton tart a Ferrarik versenytempójától

Bár az időmérő edzésen egyértelmű fölényben volt a Mercedes, a háromszoros világbajnok szerint a maranellóiak jóval nagyobb fenyegetést jelenthetnek rájuk a vasárnap F1-es Bahreini Nagydíjon.

A 2017-es Formula-1-es idény eddig egyértelműen a Mercedes és a Ferrari párharcáról szólt: Ausztráliában Sebastian Vettel, míg Kínában Lewis Hamilton diadalmaskodott, így az összetettben is ők ketten vezetnek holtversenyben. A futamokat tekintve tehát egy-egy az állás, az időmérők azonban egyértelműen a címvédő gárdáról szólnak, hiszen eddig mindhárom kvalifikáció az ő sikerüket hozta.

hamilton-vettel-f1-bahrein-kvali-dppi



Ráadásul tegnap, a Bahreini Nagydíj edzésén a szokásosnál is nagyobb volt a pályafutása első pole-ját szerző Valtteri Bottas és Hamilton fórja a vörösökkel szemben, a brit szerint azonban a futam teljesen más képet mutathat, nem kis részben a sivatagi hőségnek is köszönhetően:

„Úgy vélem, a Ferrarik nagyon gyorsak versenytávon, szóval remélhetőleg szoros csata lesz” – idézi Hamiltont a PlanetF1.com szakoldal. „Szombaton egyértelműen jelentős előnyben voltunk hozzájuk képest, de összességében versenytempó tekintetében kicsit gyorsabbnak tűnnek. Egyértelműen kiélezett csatára van kilátás. Nem tudom pontosan, milyenek voltak a hosszú etapjaik, de alighanem jók. Érdekes tényező lesz majd a hőmérséklet, de remélhetőleg remek csatát vívhatunk majd.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: