DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 1. kedd
F1

Ezért akarja indítani Alonsót az Indy 500-on a McLaren

Bármennyire is a semmiből jövőnek tűnt szerdán a hír, hogy a kétszeres F1-es bajnok május végén ott lesz Indianapolisban, ahogyan az lenni szokott, a felek nem ok nélkül találták meg egymást.

Az „Alonsót az Indy 500-ra”-projekt több résztvevő közreműködéséből született, és az elmúlt napok eseményei alapján tipikusan az történt, hogy a kereslet és a kínálat egymásra talált. Mi több, szinte nincs is olyan közreműködő, aki ne járna jól ezzel, talán Stefan Wilsont kivéve, aki viszont ígéretet kapott arra, hogy jövőre garantáltan fog kapni autót az ötszáz mérföldes futamra. Az IndyCar szempontjából érthető, hogy miért bólintottak rá egyből Zak Brown megkeresésére, de McLarennek is elkél a nagyobb figyelem az elmúlt évek szenvedése és jelenlegi teljesítményük miatt.



De biztos, hogy csak ez áll a háttérben? Nos, kiderült, hogy nem egészen. Amikor arról kérdezték Bahreinben a McLaren versenyigazgatóját, Eric Boulliert, hogy a terv vajon nem annak a része-e, hogy 2018-ra is megtartsák Alonsót, így válaszolt: „Miért ne? Mindenkinek vannak trükkjei arra az esetre, amikor a szerződésről tárgyalunk” – árulta el a francia a projekt valódi mozgatórugóját. „Sokkal nagyobb dolgok fontosak” – mondta Boullier arra a kérdésre, hogy mi lesz velük Monacóban Alonso nélkül. „Ott lesz egy másik világbajnok Jenson személyében, aki ugyanazt képes kihozni az autóból, amit ő.”

„Aztán ott lesz Stoffel, akiben hatalmas potenciál rejlik. A GP2-ben már nyert Monacóban, tudja, hogyan kell ott versenyezni, a helyzet összességében a McLaren-Honda javára válik majd. Nagyon erős kapcsolatunk van a Hondával, és meg akarjuk mutatni, hogy versenyképesek vagyunk. Ez része annak az örökségnek, hogy a McLaren már versenyzett és nyert is az Indy 500-on. Ráadásul ez az egyik legjobb piacunk kereskedelmi és autós szempontból. Több pozitívum vár még ránk ezen a téren, melynek köszönhetően hosszabb kapcsolatot szeretnénk kiépíteni a Hondával és Alonsóval.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: