DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 27. péntek
F1

„Button a legjobb választás Alonso pótlására”

Eric Boullier mondta el, miért örül annak, hogy Jenson Button helyettesítheti Fernando Alonsót Monacóban, amíg a spanyol Indyanapolisban versenyez új kihívásokat keresve a wokingiak színeiben.

A bahrein-i hétvége előtt bombaként robbant a hír, hogy Fernando Alonso nem lesz ott a Monacói Nagydíjon, hanem a legendás Indy 500-as futamon vesz részt ugyanazon a hétvégén. A kérdés sokak szerint egyértelmű volt, ki fogja helyettesíteni a kétszeres világbajnokot: A McLaren Buttont kérte fel, aki nem tudott nemet mondani a wokingi istálló ajánlatára.

Eric Boullier örül, hogy a brit visszatér egy hétvége erejéig csapatához: „Nagyon felvillanyozott, amikor Button elfogadta az ajánlatunkat, hogy ő helyettesíthesse Fernandót, és most az egész McLaren-Honda, a szponzoraink, és a szurkolók nevében is beszélek. Ez egy remek hír Jensonnak, a McLarennek, a Hondának, a partnereinknek, Monacónak és a Formula-1-nek egyaránt.”

alonso-button-2017-monacopotlas



A McLaren csapatfőnöke Button erényeivel folytatta: „Jenson egy klasszis. Pompás pilóta - gyors, egyenletes és precíz - és semmit sem veszített a versenyzői vénájából az elmúlt hónapokban. Végül is csak néhány futamot hagyott ki tavaly november óta, és annyira fitt, amennyire csak lehetséges. Ráadásul ő mindig jól ment Monacóban. Remek munkát fog végezni, ebben biztos vagyok.”

„Fernando Montrealban fog visszatérni a MCL32 volánjához, és remélem, néhány remek sztorival fog visszatérni Indianapolisból. Nincs Monacóhoz és Indyhez fogható pálya, az egyik piszkos és hepehupás utcákon vezet, a másik pedig egy hatalmas, nagy sebességű autópályához hasonló aszfaltcsík - de ez a sport szépsége” - zárta gondolatait a francia szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: