DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 15. szombat
F1

„Jól vezetett ez a srác” – „Ez a srác Max”

Verstappen szóvá tette a győztes Lewis Hamiltonnak a Kínai Nagydíj dobogóján, hogy sosem szólítja a nevén. A Mercedes F1-ese úgy vélekedik, élete legszorosabb bajnoki éve vár rá.

Eseménydús Kínai Nagydíjat láthattunk vasárnap reggel, ahol az időjárás garantálta, hogy a verseny elejétől fogva ne kelljen unatkoznunk: eleinte a nedves és száraz pályás abroncsokkal való taktikázást övezte figyelem. „Nagyon nehéz körülmények voltak, én inter abroncsokon kezdtem, a slick szerintem lehetetlen lett volna, mivel az aszfalt javarészt száraz volt, de maradt pár vizes, nedves kanyar is, ahol nehéz volt pályán tartani az autót” – emlékezett vissza a futamgyőztes Lewis Hamilton.

„Az én szememben nagyon szoros verseny volt, hasonló időket futottunk Sebastiannal, és ha nem érkezett volna a safety car, ennél is közelebb lettünk volna egymáshoz. Nagyon jól vezetett Sebastian és ez a fiatal srác is itt” – folytatta Hamilton, ekkor viszont a harmadik helyezett Max Verstappen közbeszólt.



Verstappen: „Ez a srác Max.”

Hamilton: „Igen, tudom a neved.”

Verstappen: „Mindig csak ’ez a srác’-nak hívsz.”

Hamilton: „Tényleg?” – csodálkozott rá a háromszoros bajnok, mikor pedig szembesítették azzal, hogy Verstappent választották a nap versenyzőjének, csak ennyit tett hozzá: „Nem zavar, hogy őt szavazták meg, mert én vagyok a dobogó tetején.”

Később a tabellát Sebastian Vettellel pontegyenlőségben vezető Hamilton hozzátette: „Szerintem ez lesz az egyik legszorosabb bajnokság, ha nem a legszorosabb, amiben valaha részt vettem. Nagyon várom a harcot Sebastiannal, de a többiekkel is. Idén szoros a csata, az autók jobban néznek ki, élvezetesebb vezetni őket, és bár nehéz előzni, ennek a srácnak mintha mindig sikerülne, főleg, ha nedves az idő. Vissza fogom nézni majd a felvételeket.”

Max Verstappen is értékelte bravúros futamát – ismét nem véletlenül ő nyerte a rajongói voksolást: „Azt hiszem, kilenc autó mellett mentem el az első körben, nagyon elégedett voltam vele. Ezt követően is jól alakult a futamom, pedig nem igazán tudtuk beállítani az autó egyensúlyát, mert tegnap nem mentem sokat. Nagyon örülök, hogy a dobogóra értem, hiszen egyáltalán nem számítottam rá, különösen úgy, hogy a 16. helyről indultam. A végén csak tiszta levegőt szerettem volna magamnak, gondom volt az első gumikkal, és nem jó, amikor előtted kavarja valaki a levegőt. De ez nem számít, hiszen itt vagyok a dobogón” – tért ki arra, hogy a csapatrádión követelte, húzódjon le az előtte haladó Romain Grosjean az útból.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: