DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Ricciardo: Szánalmas egy nap volt

Az ausztrál egyre csalódottabb, amikor visszagondol arra, mennyi haszna volt a pénteki programnak. Hamilton pedig a rajongókat sajnálja, és cselekvésre szólítja fel az új vezetőséget.

A 180 perces pénteki edzésidőből 20-at töltöttek F1-es autók a sanghaji pályán, a második tréning egy az egyben elmaradt, mivel a mentőhelikopter nem tudott volna leszállni a kijelölt kórházban. A versenyzők – mint Daniel Ricciardo, Lewis Hamilton vagy Sebastian Vettel – elsősorban a hoppon maradt nézőket sajnálják.

„Most, hogy vége van az edzésnek, bosszús érzés tölt el. Kezdem belátni, hogy mennyire szánalmas egy nap volt” – idézi a gpupdate.net Ricciardót. „Ugyanakkor persze azt is megértem, miért történt így, a biztonságunk miatt. De egyszerűen szívás, hogy ilyen körülmények uralkodnak.”



„Azt hiszem, minden körülmények között rendben vagyunk, de talán az esővel kicsit közelebb kerülhetnénk” – folytatta a Red Bullos. Sokakat az foglalkoztat, lesz-e egyáltalán verseny, ő helyette azt fejtegette, az időjárás hogyan segíthetné a Red Bullt a futamon. „Viszont szárazon sem lennénk egy másodpercnél távolabb, az Ausztráliában megtanultak segítségével ezen belülre kerülhetünk.”

Az üres pályát figyelő nézőket sapkadobálással kárpótló Lewis Hamilton együttérzését fejezte ki a rajongók felé, és javasolta, a sportág új tulajdonosa mutassa meg, tényleg rugalmasabb, mint az előző vezetés.

„Nagyon sajnálok mindenkit, aki a TV-ben vagy itt a pályán figyelt minket. Megoldást kell találnunk az időjárás problémájára. Szombaton legyen három szabadedzés, aztán időmérő vasárnap délután, majd a verseny. De komolyan, ez akár egy áldás is lehet álruhában. Esély az új főnököknek, hogy legyenek proaktívak és kreatívak” – írta közösségi oldalán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: