DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 29. vasárnap
F1

Vettel: Mit mondott Kimi? Én is azt gondolom!

A pontversenyt vezető Sebastian Vettel leginkább a rajongókat sajnálja a szinte semmire sem használt pénteki edzésnap után, de úgy hiszi, a hétvége további programjával már nem lesz gond. Egyúttal a Mercedesszel való párharc alakulásáról is tett egy vicces jóslatot.

Vettel az a hat versenyző közé tartozik, akik egyáltalán nem tettek meg mért kört a Kínai Nagydíj első napja során, hiszen az első edzés azon 20 percében, amelyben szabad volt a pálya a mezőny előtt, a Ferrari sztárja nem élt ezzel a lehetőséggel. Persze egy ilyen nap során senki nem tudott előnybe kerülni, a Sanghaj és a közeli kórház légterében terjengő sűrű köd miatt alig engedték a pilótákat körözni.

vettel-ferrari_2



„Azt mondják, hogy holnap jó idő várható” - mondta a soha el sem indított második szabadedzés után a német. „Ma persze nem gyakorolhattunk, de így volt ez mindenki mással is, szóval a legtöbbet azok a rajongók vesztették ezzel a nappal, akik kilátogattak a pályára. Mindig nagyon lelkesek, hogy láthatnak minket a nagydíjhétvégén, de ebből egy nap most elszállt, hiszen nem sokat köröztünk előttük. A Formula-1 csak évente egyszer utazik el Kínába, szóval ebből a szempontból a legnagyobb kár ezért a napért, de semmit nem tehettünk ellene. Viszont ahogy én tudom, holnap zavartalan napra számítunk, vasárnap pedig a verseny is lezajlik majd.”

Végül a németből próbáltak kicsikarni néhány mondatot azzal kapcsolatban, hogy milyennek látja a Ferrari Mercedesszel szembeni esélyeit a szezon hátralévő részére, de a próbálkozás végül a német jóvoltából viccelődésbe csapott át.

Kimitől is megkérdeztük, van-e olyan érzés a csapatban, hogy ha itt tartani tudjátok a lépést Mercedesszel, akkor bárhol máshol is képesek lesztek rá?

Vettel: És ő mit mondott?

Azt, hogy igen, elképzelhető.

Vettel: Akkor az én válaszom az, hogy igen, elképzelhető!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: