DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Webber: Vettel újjászületését láthatjuk idén

Az ausztrál WEC bajnok szerint az új szabályok elősegíthetik, hogy Vettel ismét a győzelem útjára léphessen. Az ex-pilóta felsorolt pár érvet, ami a német további jó szereplése mellett szól.

Mark Webber az az ember, aki igazán jól ismerheti Sebastian Vettelt, hiszen évekig versenyeztek egy csapatban a Red Bullnál. Az ausztrál korábban már elmondta, hogy egykori csapattársa bajnok lehet idén. A Melbourne-ben aratott még inkább rátehet egy lapáttal a négyszeres világbajnok önbizalmára.

„Az új generációs autók elősegítik Sebastian újjászületését. A bajnok Vettel mentálisan is visszatért. Tavaly nem volt motivált, mivel nem tudott a győzelmekért harcolni. Ezért is nagyon fontos számára ez a diadal” - kezdte gondolatmenetét Webber.

 vettel-ausztral-nagydij-gyozelem-2017-2



Az ausztrál elmondta, mi a legnagyobb erőssége a németnek, ami ismét a bajnoki címhez vezetheti a ferrarist 2017-ben: „Versenyzőként most ki lehet autózni különbséget a többiekhez képest, mivel sokkal nehezebb a mostani autókkal a határon vezetni. Ez egy másik specialitása Vettelnek, kihozni az autóból a maximumot.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: