DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

„Egyelőre még jó Hamilton és Bottas viszonya”

Niki Lauda, a Mercedes résztulajdonosa még úgy látja, hogy minden rendben van a címvédő alakulat versenyzői között. Az osztrák szerint szezon közben ez könnyen változhat.

Még csak a szezon előtti teszteken vagyunk túl, így még nem mérte össze éles helyzetben az erejét a Mercedes két pilótája. Könnyen lehet, hogy idén nem olyan lesz a szituáció, mint Hamilton és Rosberg esetében, akiknek csak egymásra kellett koncentrálniuk a világbajnok címért folytatott harcban.

A Ferrari rendkívül erősnek tűnik, így lehet, hogy nem egymás legyőzése, hanem a maranellói alakulat legyűrése lesz az elsődleges cél. Emiatt lehetséges, hogy nem alakul ki olyan rivalizálás, mint az elmúlt években a német alakulat pilótái között.

 hamilton-bottas-2017



Niki Lauda elégedett Bottas eddigi teljesítményével: „Nagyon jók az első benyomásaim. Ő egy finn pilóta, nem beszél sokat, de keményen dolgozik, hogy hozzászokjon a csapathoz. Lenyűgözött az, hogy milyen gyorsan alkalmazkodott az autóhoz.”

Az osztrák résztulajdonos a pilóták eddigi viszonyára is kitért: „Most, az elején minden egyszerűnek tűnik. Lewis mindent a kezében tart, és Bottas is hozzászokott a csapathoz.”

A háromszoros világbajnok nem mer jóslatokba bocsátkozni az új csapattársak jövőbeli kapcsolatáról: „Most már várnunk kell az első versenyeket, hogyan boldogulnak, mi lesz közöttük a különbség, és hogyan fejlődik minden. Ezt még nem tudhatjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: