DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

„Miért baj, ha kanadai szponzor támogat egy kanadait?”

A Bombardier montreali repülőgépgyártó cég nemrég Lance Stroll lévén a Williams szponzora lett, ám Kanadában sokan rossz szemmel nézték a lépést, mondván, egy részben állami birtokban lévő vállalat miért támogatja egy milliárdos fiát.

Aki rendszeres követője Lewis Hamilton közösségi-média felületeinek, feltűnhetett neki, hogy a háromszoros világbajnok milyen sokszor posztol képeket magángépéről, egy Bombardier Jetről. Nos, a kanadai repülőgépgyártó termékei ezentúl könnyen lehet, hogy a Williamsszel kapcsolatban fognak többször megjelenni, a vállalat ugyanis nemrég a grove-iak szponzora lett, természetesen újonc pilótájukon, Lance Strollon keresztül. A kanadai sajtó azonban az elmúlt napokban rendre kritizálta a lépést, hiszen Stroll milliárdos vállalkozó édesapja révén vetette meg lábát a Forma-1-ben, ráadásul a Bombardier részben állami tulajdonban van.



Jacques Villeneuve a kanadaiak utolsó F1-es pilótája azonban semmilyen kivetnivalót nem lát a lépésben. „Egy kanadai szponzor támogat egy kanadai pilótát, mi jobb van ennél?” – nyilatkozta 1997 világbajnoka a Journal de Montrealnak. „Nem kritizálhatunk azért egy vállalatot, mert használja az F1-et. Szerintem ez nagyszerű hirdetései platform, mi ezzel a probléma?”

„Így is, úgy is hirdetniük kell, és egy repülésre szakosodott vállalatnak nincs is jobb hely erre az F1-nél” – mondta Villeneuve, hozzátéve, hogy a híresztelésekkel ellentétben nem lehet akkora a Bombardier befektetése a száguldó cirkuszba. „Ha logójuk csak a sisakon kap helyet, akkor nem lehetett annyira drága a támogatás, különösen egy olyan cég számára, mint az övék” – mondta a kanadai, aki nagy csatákat vár idén a pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: