DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 20. péntek
F1

Raikkönen: Ennél is gyorsabbak tudunk lenni

A tesztidőszak leggyorsabb F1-ese, Kimi Raikkönen szerint a Ferrari valódi tempója még a látottaknál is nagyobb. „Sokkal jobbak vagyunk” – hasonlította a helyzetet az egy évvel ezelőttihez.

A barcelonai tesztelés legeredményesebb versenyzője a 37 éves Kimi Raikkönen volt: a finn három nap is leggyorsabb időt futott a Ferrarival, az utolsó napon felállított 1:18.634-es, szuperlágy gumis köre pedig a teljes tesztidőszak leggyorsabbja. Azoknak, akik továbbra sem hiszik, hogy a Ferrari tényleg önmagára talált idén, így üzent:

„Egészen biztos vagyok abban, hogy ennél is gyorsabbak tudunk lenni, de nem ez volt a dolog célja. Nyilván minden körülmény között próbálsz a lehető leggyorsabb lenni, de utólag sok területet lehet találni, ahol fejlődhetsz” – nyilatkozott pénteken Raikkönen. „Egészen elégedettek lehetünk az érzettel délelőttről. A mai az elmúlt két hét jobb napjainak egyike volt, de továbbra sem teljesítettünk egy árva futamot sem. Majd akkor derül ki, ha kezdődik a szezon.”



A finn délelőtt futotta meg a legjobb időt, délutánja viszont kevésbé alakult sikeresen: elektromos hiba miatt megállt a pályán. Ez volt a megbízhatóság terén is kimagasló Ferrari legjelentősebb műszaki problémája a teszten.

„Azt hiszem, többé-kevésbé minden pozitív volt. Az autó jól működött, és mindkét versenyző jól érezte magát benne az első naptól fogva. Szerintem a csapat jó munkát végzett a tél során, felkészítette az autót, és megbízhatóvá tette. Ha az egy évvel ezelőtti helyzettel hasonlítjuk össze, számos tekintetben sokkal jobbak vagyunk. De hogy hol leszünk az első versenyen? Elképzelésem sincs. A sztori ugyanaz minden télen, néhány hét múlva kiderül” – zárkózott el az esélylatolgatástól Raikkönen.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: