DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Lauda nem elégedett a teszttel

Niki Lauda, a Mercedes résztulajdonosa szerint nem lesz könnyű éve a címvédő alakulatnak 2017-ben. A teszten mutatott teljesítmény alapján szorosabbra tippeli a mezőnyt a tavalyi évhez viszonyítva.

A háromszoros F1-es világbajnok korábban a Ferrarit nevezte az idei év elsőszámú favoritjának. Ezúttal a tesztről árult el néhány kulisszatitkot, amivel ismét azt sugallta, hogy a Mercedesnek nem lesz olyan könnyű dolga az idei évben, ha világbajnoki címet szeretne nyerni.

Lauda nem kezdte boldogan nyilatkozatát: „Személy szerint, én nem vagyok teljes mértékben elégedett. Teszteltünk néhány fejlesztést, amik nem úgy működtek, ahogy vártuk. Éppen ezért kell holnap is keményen dolgoznunk.”

Az osztrák ex-versenyző a legfőbb problémával folytatta: „További változtatásokat kell eszközölnünk, mert meg kell értenünk, hogyan működik az autó a lehető leggyorsabban. Biztos vagyok benne, hogy megoldjuk ezeket a problémákat Melbourne-re.”

 lauda-2017-teszt



Amikor a Mercedes résztulajdonosát arról kérdezték, hogy még mindig ők-e a fő esélyesek, ez volt a válasza: „Nem hiszem, hogy most bárki is ezt mondhatja. A Mercedes kemény év elé néz. De mindent beleadunk, és én optimista vagyok. Az első három verseny meg fogja adni nekünk az ötletet.”

„Úgy gondolom, hogy a Ferrari, a Mercedes és a Red Bull szorosan együtt vannak, talán két vagy három tizedre egymástól. A mezőny tehát szorosabb lett, ami nagyszerű dolog. Ez jó hír a szezonnyitóra” - osztotta meg érzéseit Lauda a riporterekkel.

Az osztrák a csapat új szerzeménye, Bottas fejlődéséről is beszélt: „Valtteri is közelebb került Lewishoz a kvalifikációs teljesítményben. Már csak két tized hiányzik neki. Ez jó dolog. Ő fejlődik a hosszú etapokon is, bár először vezet Mercedest. Sokat kell dolgoznia, hogy megtanulja ezeket a dolgokat. Eddig én nagyon elégedett vagyok vele.” 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: