DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 7. hétfő
F1

Lauda a Ferrarira, Horner Hamiltonra fogadna

Másként látják az esélyeket az élcsapatok vezetői: a Mercedes elnöke kiemelte, a Ferrari tűnik a mezőny leggyorsabb autójának, míg a Red Bull csapatfőnöke szerint a „ténylegesen első számú”-vá vált Hamilton az abszolút favorit.

Valós a Ferrari teszten mutatott tempója? A Mercedes tartalékol a teljesítményből, és majd később mutatja meg lapjait, mint az elmúlt években? Mire lesz képes a Red Bull, amely eddig nem tündökölt a tesztelés során? Ezek azok a kérdések, amelyek a legtöbbekben megfogalmazódtak a Barcelonában látottak alapján. Válasz azonban nincsen rájuk: ha megpróbálunk a paddock vezető egyéniségeire hagyatkozni, csak még tanácstalanabbak leszünk.

A Mercedesnél csapatelnöki posztot betöltő Niki Lauda például úgy beszél a Ferrari sebességéről, mintha még az ő autójukét is túlszárnyalná: „A Ferrari tűnik a leggyorsabbnak. Olyan, mintha síneken haladna, miközben a mi Mercedesünk csak szűkebben tud befordulni a kanyarokban. Az én listám elején a Ferrari áll” – mondta az Auto Motor und Sportnak a háromszoros világbajnok, akit a Red Bull kevésbé győzött meg: „Ők eddig nem okoztak nagy meglepetést.”



Lépjünk tovább Christian Horner, a Red Bull csapatfőnöke megszólalására. Ő kevésbé dicséri a Ferrarit, és úgy véli, a Mercedes a szezon toronymagas esélyese – és ahhoz sem fér kétsége, hogy csapaton belül Lewis Hamilton fog tarolni.

„Hamilton az egyértelmű favorit, már ő a de facto első számú a csapatban” – nyilatkozott a Racer lapnak Horner. Arról a kilátásról, hogy a szezon a Mercedes és Ferrari csatáról fog szólni, így vélekedik: „Remélem, három szereplős lesz. A Mercedes több mint 50 nagydíjat nyert az elmúlt három év folyamán, mi ötöt, a Ferrari pedig hármat. Csodás lenne, ha három csapat fej fej mellett küzdhetne minden nagydíjhétvégén, és mindennek össze kellene állnia aznap, hogy te nyerj. Ez az az utópia, amiről remélhetőleg a szezon szólni fog. De a Mercedes az abszolút favorit. A Ferrarinak szemlátomást jó autója van, és bízunk benne, hogy mi is ilyennel rendelkezünk.”

Horner szkeptikusan vélekedik arról, hogy Hamilton „nagyon erős”-nek nevezte a Ferrarit. „Nyilvánvaló, hogy Lewis nyomást próbál helyezni mindenki másra. Sosem volt még annyira esélyes, mint most. Talán még a Saubert is felmagasztalná!”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: