DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

A McLaren jobb helyzetben van, mint tavaly

Legalábbis így írja le a csapat mostani szituációját Eric Boullier, a wokingiak F1-es főnöke. A francia kitért a motorproblémák súlyosságára, és a spanyolországi első tesztet is értékelte.

Nem jól indult a brit istálló számára az idei év első két tesztnapja, hiszen mindkét alkalommal 29 körig jutott a csapat a Honda motorproblémái miatt. A japán gyártó főnöke elmondta, hogy gőzerővel a hibák kivizsgálásán dolgoznak. A McLaren vezére nem látja olyan borúsan a dolgokat, és többé-kevésbé a csapat teszten nyújtott teljesítményével is elégedett.

Boulliert arról kérdezték, hogy érzi a mostani szituációjukat a 2016-os évi tesztekhez képest: „Sokkal jobb helyzetben vagyunk. De őszintén szólva, ez nem egyelőre nem felel meg a szurkolók és a mi elvárásainknak sem.”

 honda-barcelona-teszt-2017



A francia szakember elmondta, nem várt problémákkal találkoztak a csapatnál: „Egy kicsit többet remélve jöttünk Barcelonába, de a hét nem úgy kezdődött, ahogy akartuk. Azt hiszem, egy kicsit többet kell dolgozni Japánban, hogy kiderítsük, miért történtek ezek a problémáink: olyan dolgok jöttek elő, amire egyáltalán nem számítottunk - és természetesen a Honda sem.”

A McLaren csapatfőnöke szerint azért óriási probléma nincsen náluk: „Újak a gondok, ez biztos. Nincs semmi komoly baj, mivel ezek nem alapvető tervezési problémák. Azt tudom mondani, hogy elégedett vagyok a munkánkkal, és azzal, amink jelenleg van.”

Boullier a megszokott optimizmussal zárta gondolatait: „Sikerült néhány jó napot zárnunk, és fejlődést is elérnünk. Igazán büszke vagyok a csapat erőfeszítéseire, hogy ilyen sokat pályán tudtunk tartózkodni a problémák után. Remélem, hogy így tudjuk folytatni, és erős hetünk lehet a következő teszten.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: