DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Hamilton nem tudja, eleget edzett-e a tél folyamán

Az F1 rajongói sokat kritizálták a háromszoros bajnokot a holtszezonban, mert amíg a többiek - persze csak a közösségi médiában látottak alapján - vért izzadtak, hogy felkészüljenek 2017-re, ő ugyanúgy folytatta a celeblétet, mintha nem az elmúlt évek egyik legkomolyabb kihívása állna előtte.

Még néhány nap, és kiderül, valóban nehezebb lesz-e vezetni az új F1-es autókat, addig azonban még csak a bemutatókkal kell megelégednünk. Nemrég az új Force Indiáról hullt le a lepel, melynek kapcsán Sergio Perez elmondta, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a szezonban. A BBC Radio 5 Live műsorában Lewis Hamilton is kitért a témára, és meglepő módon nem tudja, felkészültsége elég lesz-e a nagyobb erőhatások elviseléséhez. „Nem tudom, hogy elég edzett vagyok-e hozzá, hogy szenvedni fogok-e, vagy hogy többet kell-e dolgoznom” – mondta a brit, akit nemrég az a vád ért, hogy nem kívánja a csapat érdekeit előtérbe helyeznie új csapattársa, Valtteri Bottas miatt.



Hamilton tavaly minimális különbséggel bukta el a bajnokságot, de ez nem izgatja különösebben. „Korántsem zavar annyira, mint azt sokan hiszik, Nem változtatta meg az életem, folytatni kell tovább, és bízom benne, hogy felfelé ível majd a szerencsém” – mondta a 32 éves pilóta, majd kitért az új autókra, pontosabban arra, hogy izgalmasabb lesz-e miattuk a versenyzés, avagy sem. „A mérnökeim azt mondták, nehezebbé válik az előzés. Ha ez így lesz, az rosszat jelent a rajongók számára, csökken a show értéke, de remélem, nem ez fog történni.”

„Azt is hallottam, hogy az abroncsoknak nem lesz akkora tapadása, mint remélték, de nagyobb lesz a leszorítóerő a szélesebb autó miatt, ez pedig nagyobb hatással lesz a követő autóra. A mérnökök szerint ez fog történni, s bár lett volna egy alternatív megoldás, ők ezt az utat választották. Bízom benne, hogy a mérnökök, akik egyébként a legokosabbak az F1-ben, tévednek, és remélem, hogy a látvány jobb lesz, mint valaha. Már nagyon várom, hogy a részese legyek” – tette hozzá a brit.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: