DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Hamiltonnak tisztáznia kellett csapattársas kijelentését

Nagy nemtetszést váltott ki az interjú, melyben Lewis Hamilton meg akarta szüntetni a csapaton belüli adatmegosztást. Az elhangzottakat visszaolvasva a világbajnok is úgy érezte, magyarázattal tartozik.

„Képzeljék el, hogy kint vagyok a pályán, futom a köröket, megcsinálom, ami tőlem telik, a másik srác pedig lát mindent. Szerintem ennek nem így kellene lennie. Kértem is a csapattól, én pedig nem akarom látni a társam adatait. Szerintem igazságtalan, hogy ha valaki elvégzi a munkáját, akkor a másik lehetőséget kap arra, hogy tanulmányozhassa azt” – olvashattuk hétvégén Lewis Hamilton egy megszólalását, amely a Mercedes szponzora, a UBS által készített interjúban hangzott el.



Az olvasói kommenteken mi is érzékeltük, hogy sokan fogadták felhördüléssel a kijelentést. Miután elolvasta, minden bizonnyal Lewis Hamilton is félreérthetőnek találta saját szavait, ezért érezte szükségesnek, hogy Twitter-bejegyzésben tisztázza, mire akart kilyukadni:

„Szeretném egyértelműsíteni, hogy egyáltalán nem támadtam a csapatom” – írta Hamilton a közösségi oldalon. „Az adatmegosztással csak arra akartam rámutatni, milyen gondolataim vannak a Formula-1-ről összességében. Ezt érzem azóta a nap óta, hogy itt vagyok, még 10 év elteltével is. Zéró problémám van a csapatommal, és zéró problémám Bottasszal.”

Utóbbival talán ugyanezen kérdezz-felelek egy másik vitatható részletére is utalt. Ez egyenesen Hamilton csapattársára, Valtteri Bottasra irányult. „Néhányan az anyjukat is eladnák azért, hogy megnyerjenek egy futamot, mások akár a lelküket is. Kíváncsi leszek, Valtteri meddig megy el” – mondta Hamilton, aki de rögtön hozzátette, a finnek „szerethető és nagyon nyugodt emberek”. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: