DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Hamilton kíváncsi, meddig megy el Bottas

A háromszoros világbajnok elmondása szerint neki teljesen mindegy, hogy ki a csapattársa az F1-ben, de a csapat érdekeit szem előtt tartva reméli, hogy hozzá hasonló teljesítményre lesz majd képes.

Az idei évtől kezdődően Valtteri Bottas lesz Lewis Hamilton csapattársa a Mercedesnél. A brit az elmúlt három szezon során kiélezett küzdelmet vívott az azóta világbajnokként visszavonult Nico Rosberggel, de korábban is olyan pilóták versenyeztek az oldalán, mint például Fernando Alonso vagy Jenson Button. Hamiltont éppen ezért nem is igazán izgatja, ki vezeti az istálló másik autóját:

„Nem számít, hogy ki az és honnan jön, én csak magamra figyelek, és azért vagyok itt, hogy nyerjek” – mondta a UBS által készített kérdezz-felelek során. „Ugyanazok maradtak a céljaim, s egy új csapattárs esetén csak bízunk benne, hogy sikeresen beilleszkedik a csapatba és pozitív hatással lesz mindenkire. Több mint ezren dolgoznak nálunk, szóval ez nem csak róla vagy rólam szól. Voltak például évek, amikor én jó eredményeket értem el, viszont a csapat nem tudta megnyerni a konstruktőri trófeát, mert a másik pilóta nem tudta tartani az iramot.”

hamilton-bottas-dppi



Hamilton szerint Bottas már csak azért is nyugodt természetű lesz, mert Finnországból származik, s éppen ezért jó kapcsolatra számít új kollégájával, de azért kíváncsi, hogy a Williamstől érkező, egyelőre futamgyőzelem nélkül álló pilóta meddig képes elmenni a sikerért folytatott harcban:

„Érdekes lesz látni, hogyan alakulnak a dolgok, milyen gyors lesz, mennyire hamar alkalmazkodik, hogyan birkózik meg a nyomással és hasonlók. Mindig mondtam, hogy a legérdekesebb a versenytársak beállítottsága, hogy milyen messzire mennének el a győzelemért. Néhányan az anyjukat is eladnák azért, hogy megnyerjenek egy futamot, mások akár a lelküket is. Kíváncsi leszek, Valtteri meddig megy el. A finnek általában szerethető és nagyon nyugodt emberek. Rengeteg pozitívumot hoz magával csak azzal, hogy finn.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: