DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Rosberg szerint Alonso idén dobogóra áll

A visszavonult F1-es világbajnok komoly javulásra számít a McLaren-Hondától, bár úgy gondolja, hogy továbbra is a Mercedes lesz a meghatározó erő a sorozatban.

Visszavonulása óta előszeretettel nyilatkozgat Nico Rosberg, aki megszabadulva a nyomástól, könnyedén formál véleményt a Formula-1 dolgairól - a regnáló világbajnok többek között beszélt már arról is, hogy kit szeretett volna látni Lewis Hamilton caspattársaként, most pedig a McLaren-Honda került szóba.

"Fernando felállhat a dobogóra ebben a szezonban, vagy legalábbis nagyon közel lesz majd ehhez" - jelentette ki a német expilóta a kétszeres világbajnokkal kapcsolatban. Zak Brown, a McLaren vezére szerint reálisnak kell lenniük ebben a témában és inkább 2018-ban várhatnak majd hasonló eredményeket, Alonso viszont nem így látja, ő bízik benne, hogy sikerülhet.

fernando-alonso



"Alonsónak jó esélyei lesznek idén, de meg kell várnunk, hogy mi történik a többi csapattal és a többi pilótával. Azonban úgy gondolom, hogy a McLaren ebben a szezonban jelentősen jobb teljesítményt fog nyújtani. Azt nem várom tőlük, hogy domináljanak, de kaptak egy lehetőséget és egyértelműen előnyt fognak ebből kovácsolni" - magyarázta Rosberg.

Azt azonban nem gondolja, hogy ne a Mercedes lenne továbbra is a legjobb csapat. "Nem hiszem, hogy eltűnne a Mercedes fölénye, mert jó csapat, amely olajozottan működik. Talán a Ferrari javulhat, de nem látom, hogy ők vezetnék a bajnokságot. A legfőbb fenyegetés valószínűleg a Red Bull részéről érkezik majd, mert Adrian Newey és az új szabályok kombinációja kiváló eredményeket hozott nekik mindig is."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: