DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Coulthard: Fernando hihetetlen munkát végez

Az ex-F1-es pilóta nagyon reméli, hogy a kétszeres világbajnoknak jó szezonja lesz és szerinte ha a Honda megfelelő mértékben fejlődik, lehet esélye a McLarennek.

A legtöbben még 2017-ben is Fernando Alonsót tartják a Formula-1 legjobb pilótájának, a kétszeres világbajnok renoméja a ferraris időszaka óta az egekben van - ezúttal egy korábbi versenyző, David Coulthard dicsérte a spanyolt. DC-t a Marca kérdezte a McLarennel kapcsolatban, de a brit hamar Alonsóra terelte a szót.

"A McLarennél nem volt gond a versenyzőkkel, Jenson és Fernando is kiváló munkát végzett" - mondta Coulthard. "Az például rendkívüli, ahogy Fernando vezet még a mai napon is, ennyi idő után. Biztosan zavarja, hogy tíz éve nem kapott elég jó autót, de 100%-on teljesít és hihetetlen teljesítményt nyújt. Remélem, hogy nem maradnek el a sikerek."

alonso-wehrlein-mercedes



Alonsóval és a McLarennel kapcsolatban Nico Rosberg, a visszavonuló világbajnok mondta azt, hogy szerinte ott lesz a dobogón, Coulthard csak reméli, hogy ez valóban így lesz. "Sok múlik a Hondán, de a McLaren is okozhat meglepetést. Úgy érzem, hogy Zak Brown szerint nagyon mélyről indulnak. Ha viszont a Honda megfelelő módon fejlődik, lesz esélyük."

Szóba került az is, hogy Alonso a Mercedeshez szerződhetett volna Lewis Hamilton mellé. "Kíváncsi lettem volna erre, mert az ilyen harcok miatt nézik az emberek a Formula-1-et" - reagált a felvetésre Coulthard.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: