DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ideális vezérnek tartja Brawnt a Haas

Günther Steiner, a Haas csapatfőnöke nagyon, hogy Ross Brawn került az F1 élére - szerinte ő a legideálisabb erre a posztra, de Bernie Ecclestone-nak is hálás.

Valóra vált sokak álma és Bernie Ecclestone leköszönése után Ross Brawn irányítja a Formula-1-et - már most jó pár ötletet belengetett a korábbi Ferrari-vezér, amelyek egy-két kivételtől eltekintve nagy sikert arattak. A Haas csapatfőnöke, Günther Steiner is úgy véli, hogy Brawn a legjobb ember erre a pozícióra.

"Véleményem szerint nagyon jó döntés volt Rosst kinevezni, ő az ideális jelölt" - mondta Steiner a Motorsportnak. "Jól ismeri a Formula-1-et, nem kell bizonyítania semmit, nincs is szüksége rá, ami mindig a jó munka alapja. Szóval szerintem az F1 nagy jövő előtt áll, de mindenki, aki valaha is dolgozott a sportban, hálás Bernie-nek azért, ahol most vagyunk."

brawn_1



"Mindenkinek hiányozni fog a karaktere, de tovább kell lépnünk. Minden dolog után következik valami más és remélem, hogy az új vezetés jó munkát fog végezni - legalább olyan jót, mint Bernie. Ha ez sikerül, akkor nagyon jó sportunk lesz hosszú időn keresztül" - tette hozzá még Ecclestone-nal kapcsolatban.

Steiner szerint egyébként bár a Formula-1 most is eléggé eladható, a Liberty Media ezen a téren mindenképpen előrelépést hozhat. "Megvan hozzá a tapasztalatuk, Chase Carey ebből a környezetből jön, kemény üzletember, remélem, hogy fel tudja dobni az üzletet. Igaz, tervet még nem láttunk arra, hogy hogyan fogják megcsinálni."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: