DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 19. csütörtök
F1

Damon Hill aggódik az F1 új vezetése miatt

1996 F1-es világbajnoka tart attól, hogy túlságosan elmegy a sport a szórakoztatás irányába, miközben továbbra is a világ legjobb autóversenyének kellene maradnia.

Damon Hill szerint nagy fába vágja fejszéjét a Formula-1 új vezetése, Chase Carey, Ross Brawn és Sean Bratches is komoly nehézségekkel fog szembesülni a közeljövőben - 1996 világbajnoka a Sky Sportsnak mondta el véleményét. "Ez tipikusan nagyon nehéz. Mindenkinek megvan a saját ambíciója, mindenki nagyon határozott, szóval minden csapatot nagyon nehéz kordában tartani" - vázolta a helyzetet Hill.

"Bernie esetében ő döntött egy személyben mindenről, a válasz vagy igen, vagy nem volt és kész. Most viszont eléggé eltérő lesz a helyzet, vannak technikai kérdések, a sport szempontjából adódó kérdések és vannak marketing kérdésesk is, amelyeket a vezetők meg fognak egymás között osztani" - mutatott rá a korábbi versenyző.

hill



"Bernie az utóbbiban volt igazán jó, voltak a sport szemszögéből is ötletei, mint például a tavalyi időmérő, vagy ehhez hasonló dolgok, amikről azt gondolta, hogy feldobja majd a show-t. Ezek nem igazán jöttek be, ahhoz viszont nagyon értett, hogy hogyan csomagolja be és adja el a terméket" - emlékezett meg Ecclestone-ról.

Ross Brawn-ékat azonban figyelmeztette: ne menjenek el túlságosan a szórakoztatás és a cirkusz felé, hiszen ez továbbra is egy autóverseny. "Az egyik aggodalmam az, hogy nagyon elmegyünk a trükkök, készülékek irányába, amikor a sport vonzereje továbbra is az, hogy ez a világ legjobb autóversenye és a világ legjobb versenyzői küzdenek egymással a legvadabb futamokon, szerte a világban."

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: