DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Idén sem lesz a McLaren az élmezőnyben?

Zak Brown beszélt a wokingi alakulat céljairól, ami elmondása szerint 2017-ben még nem a rajtrács legeleje lesz. A brit istálló Fernando Alonso képességeiről is elmondta véleményét.

A Ron Dennist váltó üzletember korábban Stoffel Vandoorne-t tehetségét dicsérte. Az amerikai szerint a fiatal belgát Ayrton Senna, Michael Schumacher vagy Lewis Hamilton szintjén kell majd emlegetni. Ezúttal nem győzte dicsérni a kétszeres világbajnok Fernando Alonsót sem.

A fentieknek megfelelően Brown így kezdte nyilatkozatát a spanyolról: „Egyáltalán nem látom Fernandót kiábrándultnak. Még nem ismerem őt, de találkoztam vele párszor, és telefonon is beszéltünk, még mindig nagyon motivált pilóta.”

 alonso-abu-dhabi-2016



Az amerikai ex-pilóta így folytatta: „Annak ellenére, hogy az autó nem volt teljesen versenyképes a tavalyi szezonban, lenyűgöző volt nézni néhány futamát. Őszinte leszek: úgy gondolom, hogy jelenleg ő a világ legjobbja.”

Brownt arról is megkérdezték, hova várja csapatát a következő szezonban, a válasz a következő volt: „Azt hiszem, a 2017-es vázunk tűrhető lesz. Nyilván most nem megyek bele pontos jövendölésbe – van annyi eszem – de minden azt mutatja, hogy a célok, amit kitűztünk magunk elé, elérhetőek lesznek az új szabályok alatt. A srácok nagyon jó munkát végeztek a télen.”

A McLaren vezetője szerint nem a mezőny legelején fognak harcolni Alonsóék: „Mindenki tudja, hogy 2015 és 2016 a tanulóéveink voltak, és nem leszünk a rajtrács elején 2017-ben sem. De már most hihetetlenül keményen dolgozunk, együtt, egy csapatként, és világosan látszik a fejlődés az eddigiekhez képest.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: