DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 8. kedd
F1

Villeneuve: Nemcsak pénze van Strollnak

Jacques Villeneuve mondta el véleményét arról, hogy miért gondolja Lance Strollt felkészültnek a száguldó cirkuszra. A kanadai szerint a gazdagság és a tehetség nem feltétlen zárja ki egymást.

Tény, hogy sokan azt gondolják, Lance Strollt csak a pénzéért szerződtette a Williams. A brit istálló csapatfőnöknő, Claire Williams korábban cáfolta, hogy az ifjú kanadai pilóta tehetségtelen lenne, és elmondta, hogy a csapata nem alkalmaz akárkit. Jacques Villeneuve is hasonlóképp gondolkodik Williamsszel, szerinte a fiatal versenyző igenis sokat elérhet az F1-ben.

A 1997-es világbajnok úgy véli, Stroll csupán remekül élt egy lehetőséggel: „Biztosan sokat kell bizonyítania magának, és ezt ő is tudja. Van egy általános hozzáállás, ami sokak fejében megragadt: ha gazdag vagy, nem lehetsz annyira tehetséges. Ez viszont nem feltétlen igaz. A két dolog nem függ össze, a pénz lehetőséget ad, de az is fontos, milyen gyorsan használja ki ezt az ember.”

 stroll-2016



Villeneuve szerint nem feltétlen előnyös, ha valaki így jut be a Formula-1-be: „Nyilván, amikor valaki pénzzel lép feljebb a ranglétrán, kap egy jó lehetőséget, ami nagyszerű, és nem is feltétlen égeti meg magát. Ugyanakkor nem is tapasztal olyan sokat azokban a helyzetekben, amiket meg kell tanulni az F1-hez a többi sorozatban.”

A kanadai ex pilóta viszont Strollban nemcsak pénzt lát: „De ő nagyon gyors, rendkívül tehetséges, és néhányszor tavaly, amikor találkoztam vele a versenypályán igen lenyűgözött a hozzáállása a dolgokhoz. Úgy tűnt, hogy megfelelő a mentalitása a versenyzéshez. Ezért elég pozitív vagyok a lehetőségeivel kapcsolatban.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: