DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

A Williams nem érti, mi a baj Stroll pénzével

Claire Williams szerint a legtöbb pilóta, még Fernando Alonso is anyagi támogatással érkezett az F1-es mezőnybe, így nem érti, miért fogadják ilyen negatívan Lance Strollt.

Egyelőre megosztja a közvéleményt a Williams legújabb üdvöskéje, Lance Stroll - a tizennyolc éves tehetség sokak szerint csak a pénze miatt kerül be a Formula-1-be. A háttere valószínűleg tényleg jelentős szerepet játszik a szerződtetésében, de a csapat szerint ha nem tartanák alkalmasnak, nem adnának neki versenyzői ülést.

"Mindent megnyert, ahol elindult, beleérve a 2016-os Formula-3-as bajnokságot is. Komoly csapat vagyunk komoly célokkal, nem fogok olyan pilótát az autóba ültetni, akiről nem gondolom, hogy jól fog teljesíteni. Persze újonc lesz, el fog követni hibákat, de a tesztprogramja során azt láttuk, hogy nagyon gyorsan tanul" - mondta erről Claire Williams csapatfőnök.

"Más is pénzzel érkezik, például Fernando Alonso is komoly anyagi háttérrel jött a Formula-1-be. Nem értem, hogy egy ilyen sportban, ami ekkora üzlet, a pénzt miért kell ilyen negatívan értékelni egy pilóta kapcsán. Nem értem, mert ha a versenyzőknek nem lenne támogatása, sok csapat nem létezhetne és bajban lehetne a Formula-1" - magyarázta Williams.

stroll



A legtöbben nem is a tehetségét vonják kétségbe, csak egyszerűen azt, hogy túl korai ez még, hiszen a Formula-3-ból közvetlenül érkezik meg a királykategóriába, kihagyva a GP3-at és a GP2-t. Persze volt erre már sok példa, így került az F1-be Alain Prost, Nelson Piquet, Ayrton Senna, Jenson Button vagy éppen Max Verstappen, de említhetnénk Jarno Trullit, Takuma Satót, Christian Klient vagy Adrian Sutilt is - csak éppen nem (mind) 18 évesen.

"Ha van esélyed bekerülni az F1-be, azt meg kell ragadni, mert annál jobban semmi nem készít fel rá, mint maga az F1. Valóban a GP2 lenne a következő lépcsőfok, de szerintem ott nem lehet annyira felkészülni, annyit fejlődni. Ha a Williams nem gondolná, hogy alkalmas vagyok a feladatra, akkor nem lennék itt" - mondta erről a kanadai tehetség.

Mindenesetre úgy fest, hogy rögtön egy komoly, tapasztalt pilóta ellen bizonyíthat házon belül, de a nyomás nagyobb lesz rajta a vártnál - Valtteri Bottas legyőzését senki sem várta volna tőle, azonban ha igazak a hírek és Felipa Massa mégsem vonul vissza, ellene már bántóbb lenne egy esetleges sima vereség.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: