DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Alonso szerint hihetetlen a Mercedes

A kétszeres F1-es világbajnok úgy véli, hogy a Mercedes még mindig a 2014-es szezonból él, mivel egy teljes évvel előbb kezdték el fejleszteni a motorjukat, mint a többiek.

2014 óta verhetetlen a Mercedes a Formula-1-ben, az Ezüst Nyilak sorozatban három egyéni és konstruktőri világbajnoki címet nyertek, nagyrészt miattuk lépnek életbe a szabályváltozások - ennek ellenére továbbra is ők számítanak legfőbb esélyesnek. Fernando Alonso is úgy látja, hogy a Mercedes előnye nem tűnik el, maximum fogy.

"Jelen pillanatban a Mercedes hihetetlen munkát végez. Ezekkel az új motorokkal mindenki más előtt jártak, egy évvel előbb kezdtek hozzá és 2014-ben, az éra első évében nagyjából egy másodperc volt az előnyük. 2015-ben fél másodpercre csökkent ez, most három tizedre" - mondta a kétszeres spanyol világbajnok a sportág uralkodó gyártójáról.

hamilton-alonso-mercedes-mclaren



"Valamennyit veszítenek az előnyükből, de az első év óta abból élnek meg, ami fantasztikusan sikerült. Most van némi remény, hogy a 2017-es szabályváltozások miatt mindenki a nulláról indul" - tette hozzá Alonso, akit hírbe hoztak Rosberg visszavonulása után a Mercedesszel és Toto Wolff azt is elárulta, hogy 2018-ra megcélozhatják a spanyolt.

"A Ferrari mindig bajnokesélyes lesz és szerintem a McLaren-Honda is mindig esélyes, mert a két gyártó a versenyzésre épít, a Formula-1-re és nagy cégekről beszélünk. Várhatunk még más csapatoktól is néha jó eredményt, van, amikor a Force India is nagyon jó munkát végez, de szerintem a Ferrari, a McLaren-Honda, a Mercedes és a Red Bull mindig az esélyesek között lesz" - tért ki az erőviszonyokra.

Alonso nemrég arról beszélt, hogy bízik a McLaren fejlődésében és abban, hogy végre versenyképesek lesznek a 2017-es szezonban.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: