DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 6. vasárnap
F1

Alonso nagy reményekkel kezdi az évet

A spanyol F1-es pilóta úgy érzi, hogy övé a világ legjobb munkája és továbbra is nagyszerű formában vezet - reméli, hogy idén végre versenyképes lesz a McLaren-Honda projektje.

Immár tíz éve mondhatjuk Fernando Alonsóról, hogy kétszeres világbajnok, hiszen a spanyol pilóta 2006-ban nyerte második címét a Renault-val - 2007-ben átigazolt a McLarenhez és azóta csak a siker kapujáig jutott, átlépnie azonban nem sikerült a küszöböt. Alonso neve töretlenül ott van a Formula-1 legjobbjai között, ez most sincs másként, még ha nem is küzdhet az első helyért most már évek óta.

"2007-ben volt egy kimaradt lehetőség, aztán Vettel ellen volt még 2010-ben és 2012-ben is" - emlékezett vissza arra a három alkalomra, amikor csak centiken múlt a világbajnoki címe. "Tudom ezeket a számokat, mert néha válaszolnom kell. Többszörös világbajnoknak lenni szép dolog lenne.." - mondta a Motorsportnak a spanyol.

alonso-2016_1



A motivációját többen megkérdőjelezik és a jelenlegi McLarennel nincs is reális esélye arra, hogy 2017-ben ott legyen az elsők között - persze ha 2018-ra átigazolhatna a Mercedeshez, rögtön változna a képlet. "Természetesen szeretnék bajnoki címet nyerni, de nem kezdhetek meg minden évet úgy, hogy csak az első hely lehet a cél. Néha második, harmadik, ötödik vagy nyolcadik leszel és ott van az az érzés, hogy hogyan tudsz megbírkózni ezzel a frusztrációval, ezzel a feladattal?"

"De abszolút nincs fájdalom. Enyém a világ legjobb munkája, pályafutásom legjobb formáját hozom. Szóval nagy reményekkel fogom kezdeni az évet, azzal, hogy remélhetőleg versenyképessé válik ez a projekt és harcolhatunk igazán nagy dolgokért is. Aztán meglátjuk, minden pilóta bajnoki címről álmodik, ezzel én is így vagyok" - magyarázta.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: