DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Bottas: Lesz még bajnoki esélyes a Williams

Valtteri Bottas írta le érzéseit egykori csapatával kapcsolatban, emlékezett vissza a velük töltött időre, és kétségtelenül hiszi, hogy a Williams nemsokára ismét egy világbajnoki cím birtokosa lesz.

A 2016-os év végén igen nagy vihart kavart az aktuális világbajnok, Nico Rosberg visszavonulása. A német pilóta nagy fejtörést okozott csapatának, hogy kivel lehetne pótolni őt a 2017-es idényre. A Mercedes választása végül Valtteri Bottasra esett, aki nem mondhatott nem-et egy ilyen ajánlatra.

A finn versenyző hosszú ideig volt a brit alakulat tagja: „Három, összesen hét évet töltöttem a Williamsnél, négy évet pilótaként. Minden olyan gyorsan elment, az egyike vagyok azoknak, akik a legtöbb versenyt teljesítették ennél az istállónál, ami fantasztikus dolog, ez egy csodálatos tanulási görbe volt nekem és a csapatnak egyaránt.”

 bottas-kanadai-nagydij-2016-dobogo



Bottas szerint folyamatosan javult az istállója az évek alatt: „A Williams minden évben egyre és egyre profibbá vált, a dolgok folyamatosan fejlődtek, annak ellenére, hogy néha ezt az eredmények nem mutatták.”

A Mercedes pilótája rendkívül hálás régi istállójának, és minden jót kíván nekik a jövőben: „Én mindig is azt mondtam: A Williams annyi bajnokságot nyert, miért ne érhetnének fel ismét a csúcsra? Azt hiszem ez ennél a csapatnál csak idő kérdése. Sajnálom, hogy együtt nem tudtuk elérni az első győzelmünket, sem bajnoki címünket. Mindenesetre nagyon sok sikert kívánok nekik, és remélem, hogy előbb vagy utóbb megnyerik a világbajnokságot.”

Bottas a következő mondattal búcsúzott el a csapatától: „Úgy érzem, és remélem, sokat adtam a Williamsnek, legalábbis mindent beleadtam, hogy így legyen, mindig csapatjátékos akartam lenni, és a célom a lehető legtöbb pont elérése volt az istállóm számára.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: