DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Rosberg örül az F1 új vezetőségének

Az F1 világbajnoka szerint remek munkát végzett Bernie Ecclestone, de az új tulajdonos hozhat valami extrát - úgy véli, hogy most éppen erre van szüksége a sportágnak.

Hétfőn este robbant a bomba: Bernie Ecclestone bejelentette lemondását a Formula-1 éléről és innentől Chase Carey veszi át az üzlet irányítását. Zak Brown szerint ettől szabadabb, nézőbarátabb lehet a sportág és úgy véli, hogy a fiatalabb generációt is be tudják majd vonzani - vele ért egyet Nico Rosberg is.

"Nagyon jó, ami most zajlik a Formula-1-ben. Bernie Ecclestone kétségtelenül nagyszerű munkát végzett az eddigiek során, de szerintem a Liberty Media hozhat valami extrát is a sportágba" - mondta a német Sport Bildnek az idény végén visszavonult regnáló világbajnok. "Nagyon jól értenek a showbizniszhez, nekünk pedig most pontosan erre van szükségünk. Talán amerikaibbá teszik a sportot."

rosberg-mercedes-abudhabi-2016



A Formula-1 vezetősége teljesen átalakul, érkezik a sokak által már nagyon várt Ross Brawn, valamint a korábbi ESPN-vezér, Sean Bratches is Chase Carrey mellé - teljesen más irányba indulhat el a száguldó cirkusz. Ezen felül a szabályváltozások miatt is izgalmas idény elé nézhetünk, az új autók pedig Rosbergnek is tetszenek - habár ő már nem vezetheti őket versenyen, legalábbis egyelőre.

"Ezek az autók nem továbbfejlesztett változatok lesznek, hanem teljesen újak. Minden a nulláról indul újra, szóval szerintem nagyon izgalmas lesz majd látni, hogy ki lesz a leggyorsabb" - tekintett előre a német, aki korábban arról is beszélt, hogy már várja Lewis Hamilton és Valtteri Bottas ütközetét a Mercedesnél.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: