DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Az egyik csapat már túl van a törésteszteken

Január elején járunk, az istállók pedig gőzerővel készülnek a 2017-es szezonra. Az egyik alakulat már teljesítette is az FIA kötelező töréstesztjeit, de nem a három nagycsapat egyikéről beszélünk.

Történelmi éve után a Force India egyvalamiben máris a többiek előtt jár. Ők mentek át először a Nemzetközi Automobil Szövetség töréstesztjein. Otmar Szafnauer, az alakulat műveleti igazgatója elmondta, miben más még az idei év az eddigiekhez képest a Force Indiánál.

A román szakember elégedetten kezdte nyilatkozatát: „Nagyon jól állunk a jelenlegi autónk építésével. Már minden FIA teszten átmentünk az első próbálkozásra, ami nagyszerű dolog. Mindegyik tesztet – a bukócső, az oldalirányú ütközés, és az első szárny töréstetsztjét – teljesítettünk, ami remek, mivel minden elemünk új.”

 abu-dhabi-f1-start-2016



A műveleti igazgató így folytatta: „Ez az első alkalom, hogy mi rétegeltük és magunk építettük a vázat. Ráadásul ez nagyon jól is működött. Volt még pár teszt, aminek alá kellett vetni a karosszériát is, és ezeken sem történt semmi probléma.”

Szafnauer kiemelte, hogy mire nem volt még példa a csapat történetében: „A karosszériát a Force India rétegelte és gyártotta. Arra is figyeltünk, hogy további fejlesztések is kivitelezhetők legyenek rajta. Ilyen még sosem történt, ez az első évünk, hogy a az elem házon belül készült el.”

A román igazgató szerint a fentiek miatt is lehetséges a további fejlődés a Force India számára: „Igen, most már magunkat irányítjuk, csökkenteni tudjuk a gyártási időt, és többet fordíthatunk a dizájnra és a fejlesztésekre. Ennek elő kellene segíteni az autó teljesítményének javulását. A későbbiekben tudunk még alakítani a vázon és néhány másik elemen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: