DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

„Vandoorne-nak nagyon kell figyelnie Alonsót”

Kevin Magnussen gondolja így. A dán is volt a wokingi alakulat tagja, de úgy hiszi, hogy most Stoffel Vandoorne sokkal jobb helyzetben van, mint mikor ő került a McLarenhez. Azt is elárulta, miért.

A dán versenyzőnek pár hete már biztos a Haas-szal kötött szerződése, mostani nyilatkozatában egy kicsit a McLarennel töltött időt is fel kellett elevenítenie. Magnussen hasonlót élt át 2014-ben, mint jelenleg Stoffel Vandoorne, hiszen jövőre nagy tapasztalattal rendelkező kiváló pilóta mellett mutatkozhat be a száguldó cirkuszban a wokingi alakulattal.

A dán pilóta szerint Vandoorne meg fogja állni a helyét a McLarennél: „Nem kell semmit tanácsolnom neki. Tudja, hogyan kell cselekednie, és van pár ember körülötte, aki támogatja őt.”

Magnussen szerint kiváló az időzítés a belga számára: „Úgy gondolom, hogy nagyon szerencsés, igen jókor jött az F1-be, és csatlakozott a McLarenhez. Azt hiszem, sok jó dolog fog történni ott, éppen ezért remek, ha most náluk van az ember.”

 vandoorne-mclaren-honda-2016



A Renault pilótája úgy hiszi, ennél jobb feltételeket nem is kívánhatna az ember, amik Vandoorne számára már adottak: „A sportág egyik legjobbja mellett kell majd versenyeznie. Emiatt meg tudja majd mutatni, mire is képes igazából. Úgy érzem, minden megvan neki, amit kívánhat, hogy biztosítsa a jövőjét a száguldó cirkuszban.”

A dán úgy gondolja, újdonsággal is fog találkozni a belga: „Stoffel a GP2-ből érkezik, ahol győzelmeket aratott. Egy kicsit önzően kellett viselkednie, de mindenki így tesz, ha nyerni akar. Az ember magára koncentrál, és senki másra nincs szüksége. Olyankor nem kell figyelnie a csapattársát sem, mert könnyedén legyőzheti őt. Ez most másképp lesz.”

Magnussen így zárta mondandóját: „Alonso olyan versenyző, akire oda kell majd figyelnie. Összpontosítania kell, mit és hogyan csinál, hogy a lehető legtöbbet tanulhassa tőle.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: