DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Kétnaposak lehetnek a versenyhétvégék

A Formula-1 új tulajdonosa, a Liberty Media további komoly változtatások mellett azt tervezi, rövidebb versenyhétvégéket szerveznek majd, ezzel növelve az izgalmakat.

Egy brit újságíró, Kevin Garside információi szerint a Liberty törölné a pénteki napot a versenyhétvégék programjából – ezzel szeretnének változásokat vinni a királykategóriába. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, az új tulajdonos a költségvetési sapka bevezetését is tervezi, emellett több versenyt szeretnének Amerikában és Európában, továbbá szombatonként sprintfutamot szerveznének.

 F1_start



„Ez mind megvalósítható” – nyilatkozta egy meg nem nevezett forrás. „Lehetőség van arra, hogy valami mást csináljunk a versenyhétvégéken. A csapatok szempontjából van értelme a két futamnak, bár jelenleg olyan szerződések vannak érvényben a promóterekkel, amelyek arról szólnak, hogy az autókat három napon keresztül láthatják a pályán. Szóval bármilyen változás is történik, ezt figyelembe kell vennünk.”

 

Erről a lehetőségről ugyan nem, de a versenyhelyszínekkel kapcsolatban nyilatkozott Franz Tost, és elmondta, ő máshol tudna elképzelni több futamot: „Tudom, hogy a kollégáim ellen beszélek, de más irányokra van szükség. Dél-Afrikába kell mennünk, több verseny kell az Egyesült Államokban, valamint Argentínát és Indiát is meg kell célozni. Számomra túl sok futam van Európában” – mondta Tost. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: